Quantcast

Τα μοναδικά κλικ του Κώστα Σπαθή που εξυμνούν τη γεωμετρία #TheSchweppesClub

Ένα μεγάλο παράδειγμα του πώς μπορείς να εισέλθεις σε νέους συναρπαστικούς κόσμους αν είσαι αεικίνητος και ανοιχτός στις προκλήσεις είναι η δουλειά του αρχιτέκτονα Κώστα Σπαθή, που γεφύρωσε την αγάπη του για την αρχιτεκτονική με το πάθος του για τη φωτογραφία.

Η αισθητική του γαληνεύει το βλέμμα. Η γεωμετρία, τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα και η καλαισθησία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της ταυτότητάς του. Στις λήψεις του, μέσα από τις οποίες συχνά υμνεί το μοναδικό ελληνικό φως και το γαλάζιο της θάλασσας, βρίσκει κανείς έντονα αυτά τα χαρακτηριστικά.

Ένας καλά δομημένος χαρακτήρας, σαν ένα εξαιρετικό αρχιτεκτόνημα, ο Κώστας Σπαθής διαθέτει μία ώριμη οπτική και θέλει να πάει τα πράγματα μπροστά.

Ο υπέροχος καλλιτεχνικός κόσμος του γνωστού σε όλους @Spathumpa μπαίνει στο μικροσκόπιο την ίδια στιγμή που ο ίδιος μας βάζει στα άδυτα των δημιουργιών του.

Ανακάλυψε και εσύ έναν νέο κόσμο γεμάτο εμπειρίες στο schweppes.gr, ταξίδεψε στην ιστορία, ζήσε μια δημιουργική περιπλάνηση και γίνε και εσύ μέλος του #TheSchweppesClub


Συνέντευξη Φιλίππα Δημητριάδη
Φωτογράφιση Ιωάννα Χατζηανδρέου


Τι συναισθήματα σου προκαλούν τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα;
Νομίζω ότι τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα δίνουν την αίσθηση μια συνέχειας. Η επανάληψη μιας γεωμετρίας ή ενός στοιχείου σε στοίχιση δίνει την αίσθηση μιας ακολουθίας που τείνει στο άπειρο και καθορίζει μια επιβλητική κλίμακα.

Κοιτώντας τη δουλειά σου αντιλαμβάνεται κανείς ότι η συμμετρία και η ομοιομορφία σε καθορίζουν. Είναι αυτά στοιχεία του χαρακτήρα σου που βρήκαν την απόλυτη έκφρασή τους μέσα από την αεροφωτογραφία;
Η συμμετρία και η ομοιομορφία είναι εμμονικά στοιχεία του χαρακτήρα μου, που αποτυπώνονται σε κάθε δημιουργία μου.

Ποια πόλη κρατά την πρώτη θέση στην καρδιά σου με βάση την αρχιτεκτονική της;
Υπάρχουν πολλές πόλεις στον κόσμο που έχω επισκεφθεί και με έχουν εντυπωσιάσει με την αρχιτεκτονική τους, όπως το Hong Kong για την αστική του πυκνότητα και την κατακόρυφη διαστρωμάτωση ή η Βαρκελώνη για τον άψογο αστικό σχεδιασμό και τη γεωμετρική της διάταξη.

Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα της Αθήνας που σε μαγνητίζουν;
Πέρα από τα ιστορικά αρχιτεκτονήματα και τα επιβλητικά μνημεία της, βρίσκω ενδιαφέρον σε απόκεντρα σημεία της πόλης με πυκνό αστικό σχεδιασμό με γεωμετρικά μοτίβα.

Στο άκουσμα της λέξης «Ελλάδα», ποια είναι τα πρώτα τρία πράγματα που σου έρχονται στο μυαλό;
Λευκό, μπλε και θάλασσα.

Διάβασε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κώστα Σπαθή εδώ.

More Stories
Grande Bretagne web
150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand
DIDÉE.GR