Quantcast

Entertaining Beautifully: Το νέο βιβλίο της Aerin Lauder

Αποό την Κατερίνα Γιογάκη Lauder


«Πάντα μου άρεσε να βλέπω τη μητέρα και τη γιαγιά μου να ετοιμάζουν το τραπέζι.», έχει αναφέρει η Lauder. Η Jo ​​Carole και η Estée, γιαγιά και μητέρα, υπήρξαν υπέροχες οικοδέσποινες και αποτέλεσαν έμπνευση για την Lauder καθώς μεγάλωνε.

Η Lauder μοιράζεται τις καλύτερες συμβουλές της, στο νέο της βιβλίο, Entertaining Beautifully, το οποίο έχει 4 κεφάλαια, ένα για κάθε εποχή του χρόνου. «Σε κάθε εποχή αλλάζει το στυλ και τα πράγματα με τα οποία διασκεδάζεις. Χρησιμοποιείς διαφορετικά λουλούδια, διαφορετικά χρώματα.Έτσι ήταν πολύ διασκεδαστικό για μένα να χωρίσω το βιβλίο ανά σεζόν, δείχνοντάς έτσι έναν ολόκληρο χρόνο διασκέδασης.» αναφέρει η Lauder.

«Η άνοιξη λειτουργεί σαν μια καινούργια αρχή για μένα, περισσότερο και από την Πρωτοχρονιά.», γράφει η Lauder στο βιβλίο. «Η πρώτη μέρα που δεν χρειάζεται να φοράς το βαρύ χειμερινό παλτό σου, είναι τόσο απελευθερωτική και χαρούμενη». Σε αυτήν την ενότητα, μοιράζεται συμβουλές για επίσημες και μη εκδηλώσεις, από την art de la table έως τις προσκλήσεις,  τα μενού και τι γίνεται όταν ο καιρός δεν είναι σύμμαχος για ένα υπαίθριο event. Η Lauder εστιάζει στη σημασία της προετοιμασίας ακόμη και για τις πιο απλές συγκεντρώσεις, όπως έναν χαλαρό πρωινό. «Έχει σημασία να περνάς χρόνο με την οικογένεια σου και αυτό να είναι διασκεδαστικό. Να είσαι στην κουζίνα σου, να είσαι με άτομα που νοιάζεσαι, μια μικρή ομάδα», λέει.

Το καλοκαίρι, φυσικά, έχει να κάνει με το να περνάς χρόνο σε εξωτερικούς χώρους. «Η φύση αποτελεί ένα τεράστιο κομμάτι της έμπνευσής μου, είτε είναι λουλούδια, κοχύλια ή θάλασσα», λέει η Lauder. Μιλώντας για λουλούδια, πιστεύει ότι είναι η πιο σημαντική πινελιά κατά τη διακόσμηση ενός τραπεζιού. «Νομίζω ότι οτιδήποτε φρέσκο ​​στο τραπέζι δημιουργεί αμέσως μια όμορφη διάθεση. Και θα μπορούσε να είναι ένα μόνο όμορφο λουλούδι – δεν πρέπει πάντα να είναι μπουκέτο.» Το καλοκαίρι σαν εποχή ενδείκνυται και για πιο εναλλακτικές εκδηλώσεις όπως πικνίκ: σε βάρκα ή στην παραλία ακόμα και σε πάρκο. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι καλύτερο  το φαγητό να είναι απλό, αλλά διασκεδαστικό.  Να γίνεται το γεύμα απροσδόκητα κομψό χρησιμοποιώντας πετσέτες από λινό και σίγουρα όχι πλαστικά μίας χρήσης, γράφει στο βιβλίο.

Αισθητικά μιλώντας, ιδιαίτερα από άποψη ντεκόρ, το φθινόπωρο προσφέρει μια μεγάλη αλλαγή από την άνοιξη και το καλοκαίρι, και προαναγγέλλει την επιστροφή στο σπίτι. «Διασκεδάζοντας στο σπίτι τείνω να ντύνομαι περισσότερο, να προσθέτω πινελιές χρυσού στο τραπέζι και τους εσωτερικούς χώρους μου και να ανάβω περισσότερα κεριά για να καταπολεμήσω τις λιγοστές ώρες φυσικού φωτός.», γράφει η Lauder.
Διασκεδάζει με τη φαντασία του Halloween και διοργανώνει κάθε χρόνο θεματικό πάρτι γενεθλίων για τον γιο της Will, που γεννήθηκε την 1η Νοεμβρίου. «Είναι η τέλεια στιγμή του χρόνου να απολαύσουμε το παιδί που έχουμε μέσα μας με γλυκές λιχουδιές και ιδιότροπες διακοσμήσεις».

Ένα μεγάλο μέρος του κεφαλαίου που αναφέρεται στο χειμώνα  είναι αφιερωμένο στις γιορτές και η Lauder εξισορροπεί μια ρουστίκ ημέρα των Ευχαριστιών με τα πλούσια Χριστούγεννα. «Στην οικογένειά μου, που έχει μεγαλώσει τώρα και με τη δική μου οικογένεια, πάντα γιορτάσαμε το Χάνουκα και τα Χριστούγεννα.», γράφει. «Το πρωί των Χριστουγέννων, ο πατέρας μου μας έφτιαχνε τηγανίτες μήλων και ανοίγαμε τα δώρα φορώντας τις πιτζάμες ακόμα, παραδόσεις που συνέχισα και με τα δικά μου παιδιά». Αλλά το δείπνο της παραμονής των Χριστουγέννων ήταν πάντα μια πλούσια υπόθεση.
Μετά τις διακοπές και με το ξεκίνημα της  νέας χρονιάς έρχεται η εποχή για εκείνους που αγαπούν το σκι.  «Το χειμώνα είναι η εποχή για διασκεδαστικές διατροφικές προκλήσεις όπως ζεστή σοκολάτα με τσίλι.», γράφει. Επίσης ο χειμώνας είναι η εποχή μιας πιο πλούσιας χρωματικής παλέτας καφέ και πράσινου, αλλά και της προετοιμασίας για την αναγέννηση της φύσης που ακολουθεί, με τα γυμνά εποχιακά κλαδιά και τη σπάνια αλλά μοναδικής ομορφιάς ανθοφορία/ καρποφορία, όπως αυτή των αειθαλών δέντρων, π.χ. με τα κόκκινα μούρα και τα χειμερινά λευκά λουλούδια.

Source AD

More Stories
Grande Bretagne web
150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand
DIDÉE.GR