Quantcast

Hospedaria: Μια παλιά ταβέρνα στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας μετατρέπεται σε boutique hotel

Από την Κατερίνα Γιογάκη


Με τους κολπίσκους, τους πορτοκαλί βράχους που βυθίζονται στη θάλασσα και τα γοητευτικά μικρά χωριά του, το Αλγκάρβε είναι η αγαπημένη τοποθεσία εκείνων που αγαπούν τη φύση στην Πορτογαλία.

Εκεί, βρίσκεται το Hospedaria, ένα ιστορικό πανδοχείο που ανακτά την παλιά του ζωή, έχοντας ξανανοίξει ως ξενοδοχείο πέντε δωματίων. Βρίσκεται ένα ήσυχο σημείο ανάμεσα στη θάλασσα και το βουνό, όχι μακριά από την παραλιακή πόλη της Ταβίρα. Περιβάλλεται από ελαιώνες, αμυγδαλιές, δέντρα αβοκάντο και συκιές.

Πριν από εκατό χρόνια, το κτίριο, λειτουργούσε ως ταβέρνα και μπακάλικο, για αγορά και πώληση τοπικών προϊόντων. Εκεί χτυπούσε η καρδιά της πόλης.

Μετά από μια αδράνεια  30 ετών, οι αρχιτέκτονες του Atelier RUA ανέλαβαν την ανακαίνιση του χώρου.

Το ξενοδοχείο ιδρύθηκε από τον Rui Liberato de Sousa, ο οποίος είναι επίσης ιδιοκτήτης του κοντινού ξενοδοχείου Pensão Agrícola αλλά και του αρχιτεκτονικού γραφείου που ανέλαβε την ανακαίνιση.

Η φιλοσοφία της ανακαίνισης ήταν να διατηρηθεί η απλότητα στο σχεδιασμό σε συνδυασμό με μια ρουστίκ αίσθηση, πράγμα το οποίo επιτυγχάνεται με λιτά ξύλινα έπιπλα και πόρτες, ταβάνια από καλάμι και ασβεστωμένους τοίχους. Στοιχεία τα οποία θα έρχονται σε αντίθεση με τα σκανδιναβικού σχεδιασμού βιομηχανικά φωτιστικά και τα δάπεδα από λείο μπετόν.

Στον κάτω όροφο, το μικρό αυθεντικό μπαρ του κτιρίου είναι ξανά σε λειτουργία έτοιμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες.

Καθένα από τα πέντε δωμάτια του Hospedaria έχει τον δικό του εξωτερικό χώρο, με σκιά που δημιουργείται από αχυρένια τέντα, από κλαδιά συκιάς και αμυγδαλιάς ενώ ο εσωτερικός διάκοσμος είναι ένας συνδυασμός της κουλτούρας της Πορτογαλίας, του μινιμαλισμού της Σκανδιναβίας και των Seaside Interiors που ενδείκνυνται σε ένα τέτοιο ξενοδοχείο.

Source Thespaces

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR