Quantcast

Το εκλεπτυσμένο Hazel restaurant στη Μελβούρνη με τις 70s επιρροές

Από την Κατερίνα Γιογάκη


Το Hazel είναι ένα εστιατόριο που εκτείνεται σε δυο ορόφους ενός ιστορικού κτιρίου -100 ετών- στη Flinders Lane και είναι το πρώτο εστιατόριο από τον Nathan Toleman του The Mulberry Group, που βρίσκεται πίσω από μερικά από τα πιο ισχυρά καφέ της Μελβούρνης.

Το γραφείο Stella Collective και συγκεκριμένα η Hana Hakim ανέλαβε τον σχεδιασμό υιοθετώντας ένα στυλ δεκαετίας ’70. Έχοντας σαν εντολή οι εσωτερικοί χώροι να έχουν μινιμαλιστικό χαρακτήρα ώστε αφενός να δίνεται έμφαση στο φαγητό και αφετέρου στο πέρασμα του χρόνου το εστιατόριο να αποτελεί έναν χώρο all time classic και όχι on trend, η διευθύντρια του studio, δημιούργησε έναν χώρο που αντικατοπτρίζει το less is more με τον καλύτερο τρόπο.

Η χρωματική παλέτα που έχει χρησιμοποιηθεί είναι απαλή και ουδέτερη ενώ τα δάπεδα είναι από Αμερικανική βελανιδιά. Τα υπόλοιπα- απαραίτητα σε ένα εστιατόριο- ακολουθούν την ίδια φιλοσοφία: καναπέδες από ανοιχτόχρωμο δέρμα, ξύλινες καρέκλες στο χρώμα του φουντουκιού και ροζ πέτρινοι πάγκοι. Ιδιαίτερα φωτιστικά (χρυσοί σκαλιστοί πολυέλαιοι ή με κρύσταλλα), πράσινα πλακάκια, τοίχοι λευκοί,  με ταπετσαρία ή με κόκκινα τούβλα και περίτεχνοι Γαλλικοί καθρέφτες είναι κάποιες από τις διακοσμητικές λεπτομέρειες ενώ τα μεγάλα γυμνά παράθυρα με τον νότιο προσανατολισμό αφήνουν το φυσικό φως να πλημμυρίσει το χώρο.

Source: Thespaces

More Stories
Vipp Cold Hawaii 15 (1)
Vipp Cold Hawaii: H απομονωμένη κατοικία στο Εθνικό Πάρκο Thy της Δανίας
DIDÉE.GR