Quantcast

Metrick Cottage & Boathouse: Η elegant κατοικία στη λίμνη Joseph του Οντάριο

Από την Κατερίνα Γιογάκη


Πρόκειται για την κατοικία Metrick Cottage & Boathouse (ονομασία που δόθηκε από το γραφείο Akb Architects που την ανέλαβε) της οικογένειας Metrick,  η οποία βρίσκεται στη βραχώδη όχθη της λίμνης Joseph στο Οντάριο. Ο σχεδιασμός και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν αντικατοπτρίζουν τον τραχύ περίγυρο, ο οποίος αποτέλεσε έμπνευση. 

Είναι ένα κτίσμα μινιμαλιστικό σε όλες του τις πτυχές και σχεδιαστικά και από άποψη υλικών αλλά και από διακόσμηση. Ενιαίοι χώροι με λίγα χωρίσματα, όπου αυτό επιβάλλεται, με κυρίαρχο υλικό το ξύλο. Είναι μια κατοικία – ησυχαστήριο που μπορεί ο ιδιοκτήτης να επισκεφτεί όλες τις εποχές του χρόνου ενώ είναι προσβάσιμο και οικείο για όλες τις ηλικίες. Μια ζεστή, κομψή και eco-friendly κατοικία, με λίγα λόγια.

Ο σχεδιασμός της κύριας κατοικίας έχει  σαν βάση τρεις τομείς, το master υπνοδωμάτιο στη μια μεριά, το καθιστικό στο κέντρο και τη guest σουίτα στην άλλη μεριά. Η επιλογή του κάθε τομέα δεν ήταν τυχαία μιας και εξασφαλίζει την άκρως θεμιτή θέα αλλά και την απαραίτητη ιδιωτικότητα. Τη μεγαλύτερη θέα έχει το καθιστικό, χώρος που απολαμβάνει όλη η οικογένεια.  

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, βασικό δομικό υλικό είναι το ξύλο από το οποίο έχουν χρησιμοποιηθεί διάφορες ποικιλίες. Ημι-επεξεργασμένο πεύκο σε φυσικό χρώμα αλλά και στο χρώμα της στάχτης έχει χρησιμοποιηθεί τόσο στο εξωτερικό κομμάτι της κατοικίας (ξύλινη επένδυση, deck) με εκτεθειμένα δοκάρια και μεγάλα ανοίγματα αλλά και εσωτερικά στο πάτωμα, στους τοίχους και το ταβάνι. Το ξύλο δίνει μια ρουστικ αισθητική ενώ οι μεταλλικές στέγες και το γυαλί δίνουν μια σύγχρονη προσέγγιση.

Φωτογραφίες: Shai Gil

Source Uncrate

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR