Quantcast

Το Tierra Chiloe με τη μοναδική θέα στη θάλασσα και στην οροσειρά των Άνδεων 

Από την Κατερίνα Γιογάκη


Δεν είναι κάτι που συναντάς συχνά και όταν το συναντάς, το λιγότερο που σου προκαλεί είναι εντύπωση. Κάτι τέτοιο συμβαίνει με το ξενοδοχείο Tierra Chiloe, το οποίο είναι χτισμένο σε ένα απομακρυσμένο νησί στη Χιλή.

Πρόκειται για μια κατασκευή την οποία ανέλαβε το γραφείο Mobil Arquitectos και καταφέρνει να συνδυάσει την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας με τη σύγχρονη δομική φιλοσοφία  τόσο αριστοτεχνικά όσο άψογα συνδυάζονται η θέα της θάλασσας με αυτή της οροσειράς των Άνδεων στο βάθος.

Χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου, η αρχική αρχιτεκτονική σύλληψη ήταν κατασκευαστικά, να έχει τη μορφή γέφυρας κάτι που επιτεύχθηκε μέσω των στηρίξεών του, που είναι ξύλινες δοκοί. Η θεμελίωση αυτή εξυπηρέτησε και στην ελάχιστη καταπόνηση του εδάφους.

Τα υπνοδωμάτια που φιλοξενούν τους επισκέπτες βρίσκονται στον δεύτερο όροφο, κυρίως για να μπορούν οι ίδιοι να απολαύσουν στο μέγιστο βαθμό την εντυπωσιακή θέα. Οι κοινόχρηστοι χώροι, όπως lobby και πισίνα βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα, χωροθέτηση που προστατεύει από τα φυσικά φαινόμενα αλλά δεν υστερεί υπερβολικά σε θέα.

Το εξωτερικό του ξενοδοχείου αποτελείται από επένδυση  αγριόπευκου της περιοχής (γνωστό για τις θερμαντικές του ιδιότητες) ενώ ο γεωμετρικός σχεδιασμός μέσω του οποίου επιτυγχάνεται ο φυσικός αερισμός εξυπηρετεί στην (όσο αυτό είναι το δυνατό) αποφυγή χρήσης κάποιας άλλης μορφής ενέργειας (ηλεκτρικής, ορυκτά καύσιμα κλπ) και κατά συνέπεια ελαχιστοποιείται το αποτύπωμα άνθρακα.

Source Uncrate
Φωτογραφίες: Cristobal Palma / Estudio Palma

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR