Quantcast

Ο κόσμος του Monsieur Christian Dior… in his own words

Από την Κατερίνα Γιογάκη


Αυτός είναι ο τίτλος του γαλλικού ντοκιμαντέρ μικρής διάρκειας το οποίο αποτυπώνει τη διαδικασία προετοιμασίας της κολεξιόν Φθινόπωρο- Χειμώνας 1949, με σχολιασμό από τον ίδιο τον Christian Dior (με αγγλικούς υπότιτλους), σε σκηνοθεσία του Henri A. Lavorel.

«Ότι και αν κάνεις- είτε για δουλειά ή για ευχαρίστηση- κάνε το με πάθος. Ζήσε με πάθος.» έγραψε κάποτε ο Γάλλος σχεδιαστής και couturier. To 1946, σε ένα ιδιωτικό αρχοντικό στην Avenue Montaigne στο Παρίσι, σχεδιάστηκε η πρώτη συλλογή του Christian Dior, με τίτλο Corolle η οποία παρουσιάστηκε το Φεβρουάριο του επόμενου χρόνου. Τα όνειρα του Dior, μετατράπηκαν σε δημιουργίες. Πολυτελή φορέματα με στενή μέση και φούστες με εντυπωσιακό μάκρος ως τον αστράγαλο, τα οποία τόνιζαν το ιδανικό τις γυναικείας ομορφιάς, πήραν τότε το nickname New Look. Οι γραμμές του αλλά και η πολυτέλεια στα υφάσματα, σηματοδότησαν το τέλος της λιτότητας και την εκκίνηση της μεταπολεμικής μόδας.

Αυτά (και πολλά άλλα) είναι όσα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι χρήστες του YouTube στο ντοκιμαντέρ Haute Couture, που το οfficial κανάλι του οίκου έχει διαθέσει δωρεάν.

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR