Quantcast

Mermaid Beach Res: Η κατοικία που στοχεύει στη διαμονή μιας ζωής

Το Mermaid Beach Residence, το οικογενειακό σπίτι στο Queensland της Αυστραλίας, φέρει μια εντυπωσιακή κατασκευή από σκυρόδεμα, η οποία δένει αρμονικά με το παραθαλάσσιο τοπίο της περιοχής.

Η κατοικία βρίσκεται στην περιοχή Gold Coast του Queensland και έχει σχεδιαστεί με το μότο “a desire to stay and age”. Οι ιδιοκτήτες του, ένα ζευγάρι με δύο μικρά παιδιά, ζούσαν την τελευταία δεκαετία κατά μήκος της ίδιας έκτασης, σε ένα ξυλόγλυπτο σπίτι. Αυτή τη φορά όμως, ζήτησαν από τους αρχιτέκτονες του έργου ένα σπίτι πολύ πιο διαχρονικό, όπου θα μπορούν να ικανοποιήσουν τα οικογενειακά ενδιαφέροντά τους για σέρφινγκ και γιόγκα. Έτσι το σχέδιο του νέου σπιτιού καταφέρνει και ανοίγει έναν διάλογο ανάμεσα στη σύγχρονη αρχιτεκτονική και στη συναισθηματική ανάγκη της μονιμότητας. Mermaid Beach Residenc

Για να καταπολεμήσει το έντονο φως του ήλιου και τους ισχυρούς ανέμους που εισέρχονται από τη θάλασσα, στην πίσω πλευρά του σπιτιού έχουν τοποθετηθεί επιφάνειες από ξύλο βελανιδιάς που ο ιδιοκτήτης μπορεί να τις διαχειριστεί όπως επιθυμεί.

Source Dezeen

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR