Το διαμέρισμα στη Βαρκελώνη που πήρε ξανά ζωή μετά από μια πυρκαγιά

Το Klinker Apartment στεγάζεται σε ένα κτίριο στην συνοικία El Born της Βαρκελώνης και χρησιμεύει ως εξοχική κατοικία για μια τετραμελή οικογένεια από το Coronado της Καλιφόρνιας.

Η Colombo & Serboli Architecture ανέλαβε να ανακαινίσει το διαμέρισμα και να του δώσει ξανά ζωή, καθώς το σπίτι είχε περάσει από μία καταστροφική πυρκαγιά, η οποία κατέστρεψε ένα μεγάλο κομμάτι του.

Η Colombo και Serboli κλήθηκε να πραγματοποιήσει μια ανακαίνιση που επικεντρώθηκε σε απλές, αισθητικές αλλαγές οι οποίες θα ήταν εντός του budget της οικογένειας, αλλά και που θα έκαναν την διαφορά. Αφού τελείωσαν τις βασικες τροποποιήσεις και επισκευάστηκαν οι επιφάνειες που είχαν καεί, οι αρχιτέκτονες αποφάσισαν να διαχωρίσουν τους χώρους με χρώματα και όχι με τοίχους.

Το πορτοκαλί χρώμα (τερακότα) έχει εφαρμοστεί σε ένα μεγάλο κομμάτι του διαμερίσματος και στην κουζίνα η οποία βρίσκεται στη μέση των κοινόχρηστων χώρων. Ένα μπεζ χρώμα της άμμου επιλέχθηκε για να καλύψει το ανώτατο όριο του καθιστικού και να δημιουργήσει μια χαλαρή ατμόσφαιρα, ενώ ένα όμορφο πράσινο έβαψε τα υπνοδωμάτια κάνοντάς τα ακόμα πιο cozy.

Source Dezeen

DIDEE MAGAZINE

Η υψηλή αισθητική στη σύγχρονη ζωή της πόλης.