Η ηλιόλουστη βίλα στην Αυστραλία με το νεωτεριστικό εσωτερικό

Πρόσθεσαν λοιπόν, μια σοφίτα και μια πισίνα στην πίσω αυλή, και μετέφεραν το υπάρχον γκαράζ στο υπόγειο. Επιπλέον, προστέθηκε και μια εξ ολοκλήρου νέα σκάλα που συνδέει τα δύο νέα επίπεδα με το υπόλοιπο σπίτι. Υπό τη μορφή μιας κορδέλας που γυρίζει, η γλυπτή σκάλα έχει φινίρισμα από stucco lucido -κορυφαίο ιταλικό υλικό- και κιγκλίδωμα από ορείχαλκο. Στο ισόγειο, οι αρχιτέκτονες αντικατέστησαν μικρά παράθυρα ξύλου με μεγάλα ανοίγματα και χαλύβδινο πλαίσιο για απρόσκοπτη θέα στον κήπο.

Οι εσωτερικοί χώροι διατηρούν μια πλούσια και σύνθετη παλέτα, που εναρμονίζεται απόλυτα με τον αρχικό σκελετό του σπιτιού. Μάλιστα μερικές φορές είναι αδύνατο να διακρίνει κανείς πού σταματά η ιστορία και αρχίζει ο νεωτερισμός.

Τα παράθυρα κατασκευάστηκαν από καπνισμένη βελανιδιά, οι κουρτίνες είναι από λινό, ενώ τα χαλιά είναι alpaca. Στρώσεις από μάρμαρο, ξύλο οξιάς, δέρμα και ορείχαλκο δημιουργούν ένα φιλόξενο εσωτερικό, με μια γενική αίσθηση ζεστασιάς, κομψότητας και ηρεμίας. Η κουζίνα είναι το επίκεντρο του σπιτιού: λουστραρισμένα ντουλάπια από ορείχαλκο και ένα δραματικό ιταλικό μάρμαρο splashback προσδίδουν στο χώρο λάμψη. Παράλληλα, οι χώροι διαβίωσης διατηρούν μια ουδέτερη παλέτα, με τις λεπτομέρειες να διατηρούν τα στοιχεία από το παρελθόν ζωντανά. Συνολικά το οίκημα παρουσιάζει άφθονο οπτικό ενδιαφέρον.

Source Yellowtrace

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE