Το νέο αεροδρόμιο της Μυκόνου εμπνέεται από τους περιστερώνες του Αιγαίου

Το πάντρεμα της Κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής με τις ανάγκες ενός σύγχρονου αεροδρομίου που θα αυξήσει το επίπεδο των υπηρεσιών και θα εξορθολογίσει τις ροές της επιβατικής κίνησης ενός διεθνούς αεροδρομίου φέρνει η Fraport Greece στην Μύκονο. Η επένδυση της Fraport Greece, συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ, θα αναβαθμίσει το αεροδρόμιο του νησιού με στόχο να ανταποκρίνεται στις υψηλές απαιτήσεις ενός «brand name» διεθνούς προορισμού με σεβασμό στον παραδοσιακό χαρακτήρα των Κυκλάδων.

Ο σχεδιασμός προβλέπει σταδιακή ολοκλήρωση εργασιών (π.χ ο πυροσβεστικός σταθμός θα παραδοθεί τον προσεχή Οκτώβριο) ώστε το αεροδρόμιο να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το 2021.

Τα σχέδια του αεροδρομίου της Μυκόνου, τροποποιήθηκαν κατόπιν απαίτησης της τοπικής κοινωνίας, αυξάνοντας την δαπάνη για την αναμόρφωση του αεροδρομίου κατά 7 εκατομμύρια ευρώ. Τα σχέδια που αποτελούν δημιουργία των αρχιτεκτονικών γραφείων K-STUDIO και ΒΕΤΑPLAN, αναδεικνύουν την κυκλαδίτικη αισθητική εγκαταλείποντας τον αρχικό σχεδιασμό που προέβλεπε παρεμβάσεις με βάση την υφιστάμενη αδιάφορη και ξεπερασμένη αρχιτεκτονική.

 

DIDEE MAGAZINE

Η υψηλή αισθητική στη σύγχρονη ζωή της πόλης.

More Stories
Norma: Οι ωραιότερες γεύσεις της Σικελίας στην πόλη του Λονδίνου