Quantcast
piazza

Piazza di Spagna: Tο νέο μπαρόκ κατάστημα της D&G

Σε ένα παλάτι του 16ου αιώνα, στην περίφημη πλατεία της Ρώμης Piazza di Spagna, άνοιξε το κατάστημα Dolce & Gabbana που σχεδιάστηκε από το παριζιάνικο στούντιο Carbondale. Σκοπός του σχεδιασμού είναι να αναδείξει αυτή την πόλη, συνώνυμο της μεγαλοπρέπειας και της μοναδικότητας.

“Η Ρώμη είναι μια μπαρόκ πόλη, που χτίστηκε από καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες όπως οι Francesco Borromini και Gian Lorenzo Bernin. Οι δημιουργίες τους είναι ζωτικής σημασίας και χαρακτηρίζονται ως hyper-πραγματικότητα”, εξήγησε ο οίκος Prada. “Οι σχεδιαστές ήθελαν να δώσουν ζωή σε αυτή τη μπαρόκ έμπνευση με έναν σύγχρονο τρόπο, υλικά και τεχνικές”.

Μια από τις πιο αξιοσημείωτες λεπτομέρειες διακόσμησης βρίσκεται σε ένα δωμάτιο του πρώτου ορόφου, και δεν είναι άλλη από μια ψηφιακή τοιχογραφία. Η εικόνα -η οποία παρουσιάζει τα παστέλ νερά και τις αρχαίες ελληνικές θεότητες Ηρακλή και Αθηνά- αποτελεί την ψηφιακή σάρωση μιας αυθεντικής τοιχογραφίας από τον αυστριακό ζωγράφο του 18ου αιώνα Paul Troger. Η ψηφιοποίηση αυτή προβάλλεται στην οροφή, όπου έχουν τοποθετηθεί LED και γιγάντιες οθόνες, ενσωματωμένες στους τοίχους.

Source Dezeen

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR