Quantcast
Y

Μόσχα: Το εστιατόριο που εμπνέεται από την αισθητική του Wes Anderson

Το νεοϋορκέζικο στούντιο σχεδιασμού Asthetíque πρόσφατα ολοκλήρωσε το εστιατόριο The Y στη Μόσχα. Πρόκειται για ένα έργο που βασίζεται στα ιδιαίτερα set ups των ταινιών του Wes Anderson.

Τοποθετημένο στη νεόδμητη γειτονιά του Hamovniki, το διώροφο restaurant συνδυάζει μια απαλή παλέτα χρωμάτων με εκλεκτικά αρχιτεκτονικά στοιχεία, που αποπνέουν μια αίσθηση καλλιτεχνική.

Εκτός από την ξεχωριστή ατμόσφαιρα με τη σουρεαλιστική αισθητική του Anderson, η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Kira Baybakova στοχεύει στην άψογη εξυπηρέτηση των νέων οικογενειών της περιοχής. Γι’ αυτό και συνδυάζει διαφορετικούς χώρους μεταξύ τους. Στο ισόγειο, ένα cafe και ένας άνετος χώρος φαγητού κατάλληλος για παιδιά, προσφέρουν μια χαλαρή ατμόσφαιρα, ενώ παράλληλα, ο δεύτερος όροφος είναι ο πιο επίσημος, με έναν χώρο φαγητού, ένα χωριστό μπαρ και επιπλέον ιδιωτικούς χώρους για φαγητό.

Η παλέτα χρωμάτων του ισογείου περιλαμβάνει ένα συνδυασμό απαλών παστέλ αποχρώσεων. Όσο για τα μπαρ και τους χώρους φαγητού του δεύτερου ορόφου, επιλέχτηκε μια πιο πλούσια παλέτα, δίνοντας μια πιο κομψή και επίσημη εμφάνιση.

Σε κάθε χώρο η διακόσμηση είναι άκρως προσεγμένη. Βασικά στοιχεία στο σχεδιασμό είναι τόσο τα ορειχάλκινα φινιρίσματα και τα σερβίτσια, όσο και ο χαρακτηριστικός φωτισμός. Τέλος, τα ψηλά ταβάνια, οι λαμπτήρες σε σχήμα θόλου και η ανοιχτή κουζίνα με τις μεταλλικές καμάρες δημιουργούν ένα σκηνικό που θυμίζει θερμοκήπιο και εντυπωσιάζει από την πρώτη ματιά.

Source Dezeen

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR