Η κατοικία με το εκλεπτυσμένο εσωτερικό στην καρδιά του Λονδίνου

Η αρχιτεκτονική εταιρεία Fraher & Findlay επιμελήθηκε την ανακαίνιση μιας βιομηχανικής κατοικίας στο Λονδίνο, δημιουργώντας μία επέκταση για επιπλέον χώρο. Εκεί οι ιδιοκτήτες μπορούν να χαλαρώσουν στο καθιστικό ή να χρησιμοποιήσουν την κουζίνα, χωρίς όμως να έρθουν σε επαφή με το υπόλοιπο σπίτι.

Η σύνδεση του παλαιότερου με το νέο κομμάτι γίνεται μέσω ενός όμορφου υπαίθριου χώρου. Οι ειδικά διαμορφωμένες γλάστρες που τοποθετούνται εκεί, βοηθούν να δημιουργηθεί βάθος, ενώ το μικρό καθιστικό αποτελεί το επίκεντρο.

Όσο για τη διαρρύθμιση της επέκτασης αυτής, στο πάνω της μέρος έχει τοποθετηθεί ένας φεγγίτης, που ξεκινά από την οροφή και καταλήγει να γίνεται παράθυρο. Από άποψη διακόσμησης, πράσινο χρώμα και ξύλο έχουν συνδυαστεί για τα καθίσματα, προσφέροντας μια χαλαρή ατμόσφαιρα, ενώ ο χώρος ολοκληρώνεται από μια νησίδα με μαρμάρινους πάγκους.

Εσωτερικά, υπάρχει μια σκάλα με κουπαστή και κρυφό φωτισμό και η αποθήκευση μπαίνει σε πρώτο πλάνο. Το νέο καθιστικό διαθέτει ένα custom ντουλάπι κατά μήκος του, πράγμα που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες όχι μόνο να αποθηκεύουν, αλλά και να προβάλουν μερικά από τα πιο σημαντικά προσωπικά τους αντικείμενα. Περνώντας στο γραφείο, οι φεγγίτες και τα παράθυρα παρέχουν άπλετο φως, ενώ το δάπεδο σε σταχτί απόχρωση αποπνέει μια φυσικότητα.

Σχετικά με τα υπνοδωμάτια, στο ένα πρωταγωνιστεί το πορτοκαλί χρώμα δίνοντας ένταση στο χώρο. Αντίστοιχα, στο άλλο ακολουθείται ίδιος σχεδιασμός αλλά χρησιμοποιείται το κίτρινο χρώμα. Στα ενδότερα, στο μπάνιο του ενός δωματίου δηλαδή, τετράγωνα πλακάκια καλύπτουν τον τοίχο, ενώ ο κρυφός φωτισμός τονίζει το σχήμα του καθρέφτη. Τέλος, στο άλλο μπάνιο, τα πλακάκια είναι μαύρα και καλύπτουν τόσο τους τοίχους όσο και το πάτωμα, δημιουργώντας μια τολμηρή χρωματική αντίθεση.

Source Contemporist
Photos: Adam Scott

DIDEE MAGAZINE

Η υψηλή αισθητική στη σύγχρονη ζωή της πόλης.

More Stories
Bodega
Η νέα συνεργασία Dr. Martens x Bodega ανανεώνει ένα από τα πιο classic κομμάτια