Κατοβίτσε

Ένα μοντέρνο διαμέρισμα με ευρωπαϊκό αέρα στο Κατοβίτσε της Πολωνίας

Το project του Whippets’ Flat βασίζεται στην ιδέα δημιουργίας ενός άνετου σπιτιού. Τοποθετημένο στο Κατοβίτσε της Πολωνίας, το διαμέρισμα προορίζεται για ένα ζευγάρι και τα σκυλιά του.

Ο σχεδιαστής Grzegorz Layer ήταν εκείνος που υλοποίησε το project. Υιοθετώντας λοιπόν ένα ανοιχτό σχέδιο έδωσε στους ιδιοκτήτες τη δυνατότητα να ρυθμίζουν τα έπιπλα όπως τους αρέσει. Ανάλογα δηλαδή με το χώρο που χρειάζονται ανά περίπτωση.

Ο μόνος διαχωρισμός είναι ανάμεσα στους “daytime” χώρους, όπως είναι η κουζίνα, η τραπεζαρία και το σαλόνι. Όσο για τους χώρους που χρησιμοποιούνται κυρίως νύχτα, η κρεβατοκάμαρα και το ιδιωτικό μπάνιο δηλαδή, είναι “κρυμμένοι” πίσω από έναν ροζ τοίχο.

Συνολικά έχει ακολουθηθεί ένα μινιμαλιστικό design με λευκούς τοίχους και οροφές, σε συνδυασμό με ντουλάπια από καπλαμά σε σκούρο ξύλο και γήινους τόνους. Έντονα χρώματα έχουν χρησιμοποιηθεί για να ξεχωρίζουν, όπως ο σμαραγδένιος καναπές και ο λαμπερός ροζ τοίχος. Τέλος, τα μεγάλα παράθυρα γεμίζουν το εσωτερικό με φως, ενώ κάνουν το χώρο να φαίνεται ακόμα μεγαλύτερος.

Source Design Milk
Photos: Grzegorz Layer

DIDEE MAGAZINE

Η υψηλή αισθητική στη σύγχρονη ζωή της πόλης.

More Stories
Independence Day: Το νοσταλγικό αφιέρωμα των New York Times για τον εορτασμό της 4ης Ιουλίου