Quantcast

Το εντυπωσιακό συντριβάνι της Swarovski αποκαλύφθηκε στο Παρίσι

Ο Champs-Elysee είναι ο πιο διάσημος δρόμος του Παρισιού χάρη στα αρχιτεκτονικά «θαύματά» του, όπως η Αψίδα του θριάμβου και το Grand Palais. Στον γνωστό δρόμο έρχεται να προστεθεί τώρα μια εγκατάσταση από εντυπωσιακά συντριβάνια, δημιουργία του γαλλικού σχεδιαστικού διδύμου Ronan και Erwan Bouroullec.

Τα αδέρφια δημιούργησαν έξι εκθαμβωτικά συντριβάνια στον κυκλικό κόμβο Rond-Point des Champs-Elysees. Ενσωματώνοντας συνολικά 3.060 κρυστάλλους Swarovski, τα συντριβάνια περιβάλλουν τον κυκλικό κόμβο, συλλαμβάνοντας το φως του ήλιου και αντανακλώντας το ως ένας πολυέλαιος. Τα συντριβάνια έχουν ύψος 42 πόδια, μια συνειδητή απόφαση από τους σχεδιαστές ώστε να αναμιγνύονται με τα γύρω δέντρα. Καθένα από αυτά έχει μια γεωμετρική μορφή με κεντρικό άξονα, που τα κάνει να μοιάζουν σαν να αιωρούνται στον αέρα.

Το νερό τρέχει πάνω από τους κρυστάλλους και καταλήγει στη βάση, με τρόπο που ενισχύεται η λάμψη τους, μέσω της περιστροφής τους γύρω από τον άξονα.

Λωρίδες με φώτα LED ενσωματώθηκαν στους διαυγείς κρυστάλλους. βοηθώντας την κατασκευή να λάμπει κατά τη διάρκεια της νύχτας.

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR