Quantcast
La

Ιταλικές επιρροές και εκλεπτυσμένη αισθητική στο cafe “La Tana” του Βανκούβερ

Οι ιδιοκτήτες του “La Tana”, ανέθεσαν στο αρχιτεκτονικό γραφείο Ste Marie τον σχεδιασμό του καταστήματος, με σκοπό να δημιουργήσει έναν μοναδικό χώρο που να θυμίζει φωλιά για την κατοικίδια αλεπού τους.

Το σκοτεινό εστιατόριο, με το απαλό πράσινο χρώμα στους τοίχους, βρίσκεται στη συνοικία Little Italy του Βανκούβερ και το όνομα του προέκυψε από την ιταλική μετάφραση της λέξης “η φωλιά”.

Το κατάστημα ακολουθεί την ιδέα του πρώτου εστιατορίου των ιδιοκτητών με το όνομα Salvio Volpe, όπως ονομάζεται η αλεπού. Ο στόχος για το καφέ La Tana, ήταν η δημιουργία ενός χώρου που να θυμίζει τα πολυσύχναστα καφέ της Ιταλίας, κάτι που ο Stanghetta -ιδιοκτήτης του χώρου- ήθελε να δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια.

«Το όνειρο μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα χώρο που να θυμίζει τις οικογενειακές διακοπές στην Ιταλία, τα τοπικά μπακάλικα και της καφετέριες του 19ου αιώνα, όπου ένα αίσθημα ζεστασιάς, γοητείας και οικειότητας κατέκλυζε το χώρο» δηλώνουν οι ιδιοκτήτες.

Στο εστιατόριο κυριαρχεί το απαλό πράσινο χρώμα στους τοίχους με αντίστοιχα καθίσματα, σκούρες πράσινες λεπτομέρειες και ασπρόμαυρο δάπεδο, ενώ πέτρα, μάρμαρο και ξύλο, χρησιμοποιήθηκαν για να διαμορφώσουν τον εσωτερικό χώρο.

Όπως στα αυθεντικά ιταλικά καφέ, το μπαρ από πράσινο μάρμαρο, με τη γυάλινη προθήκη εξυπηρετεί ως ταμείο αλλά και σαν χώρος προετοιμασίας φρέσκων ζυμαρικών. Δίπλα του, βρίσκονται ράφια για την αποθήκευση των ιταλικών προϊόντων, με γωνιακά καθίσματα σε όλη την έκταση. Οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με έργα τέχνης, που προέρχονται από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης. Τη διακόσμηση ολοκληρώνουν συλλεκτικές αντίκες όπως ένα χάλκινο νόμισμα σχεδιασμένο το 1965, ένα χάρτης των εμπορικών οδών της Βενετίας καθώς και ένας καθρέφτης του 19ου αιώνα.

Source Dezeen

More Stories
Grande Bretagne web
150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand
DIDÉE.GR