Λονδίνο: Η απογείωση της pop αισθητικής σε ένα εγκαταλελειμμένο βενζινάδικο

Ένα εγκαταλελειμμένο βενζινάδικο σίγουρα έχει μια διαφορετική γοητεία, χάρη στη φθορά που έχει υποστεί. Το συγκεκριμένο βενζινάδικο όμως δεν γνωρίζει τι σημαίνει φθορά.

Βρίσκεται στην περιοχή White City του Λονδίνου και η εμφάνισή του είναι εντυπωσιακή. Άλλωστε οι δύο καλλιτέχνες που την επιμελήθηκαν, οι Craig Redman και Karl Maier, είναι γνωστοί για τις εικονογραφήσεις και τα installations τους.

Το συγκεκριμένο project τους ονομάζεται “Here After” και μέσω αυτού ήθελαν να πετύχουν έναν σκοπό. Και τα κατάφεραν. Δημιούργησαν μια εντυπωσιακή εγκατάσταση, που μαρτυρά τόσο το παρελθόν όσο και το μέλλον της περιοχής.

Μπορεί να εξακολουθεί να είναι βενζινάδικο, όμως μόνο στη μορφή. Γι ‘αυτό χρησιμοποίησαν σχήματα που συναντάμε στις επωνυμίες μεγάλων εταιρειών αερίου, όπως είναι οι ρίγες και τα μεγάλα βέλη. Η εφαρμογή τους έγινε με έναν πιο ελεύθερο και εκφραστικό τρόπο, ώστε να προταθούν νέες δυνατότητες για την τοποθεσία.

Όσον αφορά την έντονη παλέτα χρωμάτων, έχει να κάνει και με την τοποθεσία του βενζινάδικου, αφού βρίσκεται απέναντι από το Television Centre, τα πρώην κεντρικά γραφεία του BBC.

  1. […] Η Easyjet ανακοίνωσε ότι το 2019 θα είναι έτοιμο για την παρθενική του δοκιμαστική πτήση το πρώτο ηλεκτρικό αεροσκάφος, το οποίο έχει σχεδιαστεί από την αμερικανική Wright Electric. Αν και οι εμπορικές πτήσεις με ηλεκτρικά αεροπλάνα έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν το 203, η Easyjet κάνει το πρώτο βήμα και παρουσιάζει το πρώτο ηλεκτρικό αεροπλάνο που πρόκειται αρχικά να καλύπτει πτήσεις μικρών αποστάσεων, όπως Λονδίνο-Αμστερνταμ. […]

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE