Quantcast

Το προοδευτικό εστιατόριο Zero Waste Bistro της Νέας Υόρκης

Το Φινλανδικό Πολιτισμικό Ινστιτούτο παρουσιάζει το μικρό προοδευτικό εστιατόριο Zero Waste Bistro, με μηδενική σπατάλη ενέργειας, στα πλαίσια του NYC x Design festival. Το μαγαζί, που σέβεται το περιβάλλον, θα κομποστοποιεί όλα τα περισσεύματα, λειτουργώντας με βάση το πρότυπο Nolla στο Ελσίνκι, που αποτέλεσε το πρώτο εστιατόριο με μηδενική σπατάλη ενέργειας στα σκανδιναβικά μέρη.

Οι Φινλανδοί σχεδιαστές Linda Bergroth και Harri Koskinen του ευρηματικού εστιατορίου Zero Waste Bistro στη Νέα Υόρκη, σκέφτηκαν να αξιοποιήσουν το φαγητό που διαφορετικά θα κατέληγε στα σκουπίδια, κάνοντας πράξη την προοδευτική τους ιδέα μέσα από τη δημιουργία του Zero Waste Bistro. Ο στόχος των δύο σχεδιαστών μάλιστα, είναι η συνεργασία με ένα ικανό προσωπικό για σωστή διαχείριση και αυτάρκεια. Τα πιάτα του εστιατορίου θα είναι συνδυασμός τοπικών και οργανικών συστατικών ενώ το νέο εστιατόριο στοχεύει να φέρει βιωσιμότητά και σε άλλες μελλοντικές παρόμοιες ιδέες.

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR