Quantcast
δάπεδο

Δάπεδο από γυαλί διαχέει εντυπωσιακά το φως σε πενταώροφη κατοικία

Την επιθυμία μιας οικογένειας να κατοικήσει σε ένα λονδρέζικο σπίτι με κυρίαρχο το φως, πραγματοποίησε η αρχιτεκτονική εταιρεία Andy Martin Architecture. Στην πενταώροφη κατοικία γεωργιανού χαρακτήρα που ανέλαβαν, οι αρχιτέκτονες «έπαιξαν» με το δάπεδο. Τοποθέτησαν λοιπόν σε όλο το καθιστικό φώτα οδοστρώματος, ένα υλικό που συναντάται σε κάθε εμπορικό δρόμο του Λονδίνου. Στη συγκεκριμένη κατοικία, ο ρόλος του υλικού αυτού επαναπροσδιορίστηκε. Έτσι, οι δυο πρώτοι όροφοι ενώθηκαν μοναδικά, αφού η τεχνοτροπία στο δάπεδο επέτρεψε στο φυσικό φως να αλλάζει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, δημιουργήθηκαν διάσπαρτες σκιές φέροντας ως αποτέλεσμα εκ νέου σχεδιαστικές αισθητικές.

Φωτογραφίες: Nick Rochowski Photography