Quantcast

Σύγχρονη ανακαίνιση ενός αυστραλιανού σπιτιού 100 ετών

Ο Janik Dalecki ιδρυτής του αυστραλιανού αρχιτεκτονικού γραφείου Dalecki Design, ολοκλήρωσε πρόσφατα την ανακαίνιση ενός σπιτιού 100 χρόνων. Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού ήθελαν να μετατραπεί σε μια κατοικία ιδανική για διασκέδαση, κατάλληλη επίσης για μια νέα οικογένεια.

Από το πλάι, φαίνεται το νέο parking και η σκοτεινή, μοντέρνα επέκταση, που προστέθηκε στο πίσω μέρος του σπιτιού. Στο εσωτερικό, οι χώροι είναι φωτεινοί και ευάεροι. Η νέα κουζίνα έχει λευκά ντουλάπια και πέτρινη πλάκα, ενώ η νησίδα διαθέτει μαύρη βάση, που συνδυάζεται με τα μαύρα κουφώματα. Εκτός από την κουζίνα υπάρχει και η τραπεζαρία. Τα ψηλά ταβάνια δίνουν στο χώρο μια αίσθηση κομψότητας και μεγαλύτερου χώρου, ενώ οι συρόμενες πόρτες σε κάθε πλευρά της τραπεζαρίας οδηγούν σε υπαίθριους χώρους.

Επίσης, υπάρχει ένα σαλόνι που βρίσκεται στο πλάι της κουζίνας. Εκεί διατηρούνται στοιχεία σχεδιασμού από το αρχικό σπίτι, όπως το καλούπι και το αρχικό τζάκι. Από την άλλη, το κύριο μπάνιο είναι κατασκευασμένο με μεγάλα γκρίζα κεραμίδια, καλύπτοντας τοίχους και δάπεδα. Ένα γυάλινο χώρισμα χωρίζει το ντους, ενώ ένας φεγγίτης προσθέτει άφθονο φυσικό φως στο δωμάτιο. Στο άλλο μπάνιο, ένα τζάκι έχει μείνει ως χαρακτηριστικό του παλαιότερου σχεδιασμού και το υπόλοιπο έχει αναδιαμορφωθεί με έναν μεγάλο καθρέφτη και έναν ξύλινο νιπτήρα.

dalecki

Φωτογραφίες: Dion Robeson

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR