Quantcast
Weiwei

Έκθεση για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση της Αμερικής από τον Ai Weiwei

Ο Κινέζος καλλιτέχνης Ai Weiwei παρουσίασε πρόσφατα το “Law of the Journey”, το μεγαλύτερο έργο του μέχρι σήμερα, στην Εθνική Πινακοθήκη της Πράγας. Γι’ αυτό το φθινόπωρο, ο Weiwei φαίνεται ότι ανέλαβε ένα άλλο έργο μεγάλης κλίμακας, με τίτλο “Good Fences Make Good Neighbors”.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία τέχνης που του ανατέθηκε από το Ταμείο Δημόσιας Τέχνης και θα αποτελείται από 10 γιγαντιαίους φράχτες. Επιπλέον, θα φέρει περισσότερες από 100 άλλες εγκαταστάσεις, διάσπαρτες σε περιοχές όπως το Manhattan, το Queens και το Brooklin. «Αυτό είναι ό,τι πιο φιλόδοξο έχουμε αναλάβει από τότε που ήρθα εδώ», δήλωσε ο διευθυντής Nicholas Baume στη New York Times.

Με το “Mending Wall” του Robert Frost, το οποίο τελειώνει με μια αντιπαράθεση προς τη δήλωση “Good Fences Make Good Neighbors”, o Ai απαντά στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση της Αμερικής και τις πολιτικές της έναντι των μεταναστών. Έχοντας ζήσει στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του ’80, οι φράχτες και το θέμα του project αντανακλούν μια παρέκκλιση από την ανοιχτή στάση που ο Ai βίωσε τότε.

Η έκθεση έχει προγραμματιστεί να ανοίξει στις 12 Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει σημαντικά αξιοθέατα, όπως το Flushing Meadows Corona-Park, το κτίριο Cooper Union και το Central Park.

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR