Quantcast

Το iPhone συμπληρώνει σήμερα 10 χρόνια ζωής

Ήταν στις 9 Ιανουαρίου του 2007, όταν ο Steve Jobs, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Apple, παρουσίασε στο κοινό τη συσκευή που έμελλε να καθορίσει το μέλλον της τηλεφωνίας.

Το πρώτο iPhone, μια συσκευή που ο ανταγωνισμός αρχικά υποτίμησε και θεώρησε ένα προϊόν χωρίς μέλλον και επίδραση στον τελικό καταναλωτή, έφερε για πρώτη φορά στα χέρια του μέσου χρήστη την καινούργια τότε τεχνολογία της οθόνης αφής, η οποία αποτελεί σήμερα, 10 χρόνια μετά, τον μοναδικό τρόπο αλληλεπίδρασης του χρήστη με το κινητό του τηλέφωνο και έχει υιοθετηθεί πλέον από όλες τις εταιρίες κατασκευής mobile συσκευών.

Με την εισαγωγή “Κάθε τόσο, μια επαναστατική συσκευή έρχεται για να αλλάξει όλα όσα ξέρουμε”, ο Steve Jobs ξεκίνησε την παρουσίαση του iPhone στο κοινό της Apple, σε ένα event που μέχρι και σήμερα θεωρείται σταθμός στον κόσμο της τεχνολογίας και του marketing.

Σήμερα, 10 χρόνια μετά κι ενώ το τελευταίας κυκλοφορίας iPhone 7 Plus έχει θέσει και πάλι τον πήχυ ψηλά με τα χαρακτηριστικά του, ο τωρινός CEO της Apple, Tim Cook, δηλώνει πως τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμα, τονίζοντας πως το iPhone αποτελεί πλέον το golden standard σύγκρισης για όλες τις συσκευές που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Εξάλλου, όπως κάθε χρονιά, η φημολογία για το επόμενο μοντέλο που αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2017 είναι ήδη έντονη, με πληροφορίες για τεχνολογίες κυρτής οθόνης, ασύρματης φόρτισης και ενσωμάτωσης ακόμα και του κεντρικού κουμπιού λειτουργίας μέσα στην εμπρόσθια γυάλινη επιφάνεια της συσκευής.

More Stories
Grande Bretagne web
150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand
DIDÉE.GR