Ρετιρέ στη Βαρκελώνη με γκρι και λευκούς χρωματισμούς

Το Ciutat Vella Apartment είναι ένα ρετιρέ στο κέντρο της Βαρκελώνης που σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο YLAB Arquitectos.

Το διαμέρισμα που υπέστη ολική ανακαίνιση, αρχικά χωριζόταν σε πολλά μικρά δωμάτια με αποτέλεσμα να μην μπορεί το φως να εισχωρήσει σε όλους τους χώρους, έτσι η αρχιτεκτονική ομάδα, κατεδάφισε τους περισσότερους εσωτερικούς τοίχους και δημιούργησε έναν νέο, μεγάλο και φωτεινό ενιαίο χώρο, στον οποίο βρίσκεται η κουζίνα, το σαλόνι και η τραπεζαρία.

Το διαμέρισμα κινείται σε λευκούς με γκρι τόνους, ενώ ο μεγάλος πάγκος από σκούρο ξύλο που βρίσκεται στο κέντρο της κουζίνας, δημιουργεί μια έντονη χρωματική αντίθεση.

Το ανακαινισμένο διαμέρισμα προσφέρει επίσης πανοραμική θέα στην πλατεία που βρίσκεται το δημαρχείο της Βαρκελώνης.

Photos by Tobias Laarmann.

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE