Άμστερνταμ: Μια παλιά σοφίτα μετατρέπεται σε σύγχρονο loft

Αποτελώντας κάποτε μια στενή σοφίτα στο Άμστερνταμ, αυτό το σύγχρονο loft αναδιαμορφώθηκε από το Studiospacious και το AHAA. Σήμερα, μπορεί κανείς να παρατηρήσει έναν ευρύχωρο, εσωτερικό χώρο ενός μοντέρνου διαμερίσματος  που δεν θυμίζει σε τίποτα τη στενή παλιά σοφίτα.

Η παλαιότερα ανοιγόμενη οροφή αντικαταστάθηκε από μια σταθερή, για να δώσει το χώρο το απαιτούμενο ύψος. Με το τωρινό ανοιχτό σχέδιο δαπέδου, το loft δίνει την αίσθηση μεγαλύτερου χώρου. Το διαμέρισμα μπορεί να είναι στενό αλλά ο έξυπνος σχεδιασμός, το φυσικό φως και η στρατηγική χρήση του χρώματος, δίνουν την ψευδαίσθηση ενός πολύ μεγαλύτερου εσωτερικού.

Επιπλέον, μια νέα σκάλα εγκαταστάθηκε πάνω από την παλαιότερη, έτσι ώστε η οροφή να είναι προσβάσιμη από το σαλόνι. Η προσθήκη ενός φεγγίτη βοηθά το δωμάτιο να παραμείνει φωτεινό.

Η κουζίνα αναδιαμορφώθηκε με μαύρο ξύλο shinnoki και ορειχάλκινες λεπτομέρειες, υλικά που της έδωσαν μια μινιμαλιστική άποψη. Ένα μεγάλο, χαλύβδινο παράθυρο διαχωρίζει την κουζίνα από το δωμάτιο, επιτρέποντας στο φωτισμό του υπνοδωματίου να διαχέεται στο χώρο.

Τέλος, το σχέδιο ψαροκόκαλου συνεχίζει στο μπάνιο με την προσθήκη, όμως, πράσινων πλακιδίων στο ντους και την τουαλέτα.

Φωτογραφίες: Studio Kopp

Πηγή: Design-milk.com

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE