Νέο βήμα προς τη βιωσιμότητα της μόδας από την Stella McCartney

Όπως φαίνεται, η Stella McCartney κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα για ένα πιο βιώσιμο μέλλον στη μόδα. Το brand, ανακοίνωσε μια νέα, μακροπρόθεσμη συνεργασία με την Parley for the Oceans, μια εταιρεία αποκλειστικά αφιερωμένη στην προστασία της θαλάσσιας, άγριας πανίδας. Στα πλαίσια αυτής, η McCartney θα χρησιμοποιεί συνθετικά υφάσματα από ανακυκλωμένο πλαστικό ωκεανών στα σχέδια των ρούχων της. Αυτή η νέα και αξιοσημείωτη συνεργασία αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας της σχεδιάστριας να εμπνεύσει άλλους στη βιομηχανία, να κάνουν βήματα προς την κατεύθυνση της βιωσιμότητας.

Για όποιον αμφιβάλλει πως η σχεδιάστρια θα μπορέσει κυριολεκτικά να μετατρέψει τα σκουπίδια του ωκεανού σε χρυσό, εκείνη δήλωσε στους Times της Νέας Υόρκης: «Μετατρέπουμε κάτι καταστροφικό σε κάτι sexy και cool… Πώς γίνεται αυτό να μην είναι πολυτέλεια; Είναι το ανακυκλωμένο πλαστικό ένα υλικό που οι άνθρωποι θα θεωρούν πάντα πολυτέλεια; Αν δεν το παρατηρήσουν και αν αισθάνονται ότι η ζωή σε αυτόν τον πλανήτη είναι πλέον πολυτέλεια, τότε ναι, για μένα αυτή είναι η ιδέα μου για πολυτέλεια».

Η McCartney δήλωσε ότι τα σχέδια με το ανακυκλωμένο υλικό, θα μπορούσαν να βρίσκονται στα καταστήματα τον επόμενο μήνα.

Δείτε παρακάτω το βίντεο που ανέβασε στο Instagram, δηλώνοντας την υποστήριξή της στην Parley.

H/T: The New York Times

  1. […] Βέβαια, η Stella μας έχει συνηθίσει σε καμπάνιες και κινήσεις με οικολογική συνείδηση, αφού στο παρελθόν έχει δημιουργήσει κομμάτια από ανακυκλωμένο υλικό. […]

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE