Quantcast
Abloh

Νέα συνεργασία της IKEA με το brand της OFF-WHITE

Από το 2014, η IKEA φιλοξενεί στο Älmhult της Σουηδίας την εκδήλωση με τίτλο “Democratic Design Days”, όπου δημοσιογράφοι και σχεδιαστές συρρέουν, προκειμένου να πληροφορηθούν για τα επερχόμενα σχέδια της εταιρείας. Φέτος λοιπόν, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια συζήτηση σχετικά με μια από τις πιο συναρπαστικές νέες συνεργασίες της IKEA, με έναν από τους πιο συναρπαστικούς νέους σχεδιαστές, τον Virgil Abloh.

Ο Abloh, πιστός στην καινοτόμα νόρμα του, εμφανίστηκε στη σκηνή με δύο πρωτότυπα κομμάτια. Πρόκειται για τις επανεκδόσεις της κλασικής τσάντας FRAKTA, η οποία έχει πολυσυζητηθεί τον τελευταίο καιρό εξαιτίας της αντιγραφής της από την Balenciaga. Ο σχεδιαστής δήλωσε επίσης ότι χάρηκε πολύ που θα συνεργαστεί με την επωνυμία, αφού το θεωρεί απαραίτητο για τη σχεδιαστική του πορεία. Η ΙΚΕΑ ανταποκρίθηκε με τη σειρά της, δηλώνοντας ότι εκτίμησε τη δημιουργική του προσέγγιση και το ότι δουλεύει σε πολλά διαφορετικά πεδία ενδιαφέροντος, ενώ πιστεύει ότι οι ιδέες του Abloh είναι κατάλληλες για το εμπορικό της σήμα.

Με τι θα μοιάζει όμως η νέα συνεργασία; Ιδανικά, και για τα δύο brands, θα δημιουργηθούν προϊόντα για έναν «νεαρό καταναλωτή», η κουλτούρα του οποίου θα καταλήξει «ανάμεσα στα υφάσματα και την κατασκευή». Ο Abloh όμως διευκρινίζει ότι θέλει να δημιουργήσει ένα βιώσιμο οικιακό σχεδιασμό για τους νέους με προσιτές τιμές. Κάτι τέτοιο άλλωστε, θα τους επιτρέψει να αποκτήσουν το διαμέρισμα των ονείρων τους, λίγο πιο εύκολα.

Δυστυχώς, η ημερομηνία έναρξης της συνεργασίας είναι στον αέρα, ωστόσο αναμένουμε εναγωνίως τα επόμενα βήματα της εταιρείας επίπλων.

Στο παρακάτω βίντεο από το 19:00 και μετά, μπορείτε να παρακολουθήσετε τον Abloh να μιλά σχετικά με τη συνεργασία του με την IKEA.

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR