Ανακαίνιση σε λονδρέζικη κατοικία γυρίζει το χρόνο αιώνες πίσω

Μια βραβευμένη ανακαίνιση που χαρακτηρίζεται από αυθεντικές λεπτομέρειες της γεωργιανής περιόδου, πραγματοποίησε η αρχιτεκτονική εταιρεία Chris Dyson Architects σε μια λονδρέζικη κατοικία.

Το «Huguenot Physicians House» βρίσκεται στην περιοχή Spitalfields. Πρωταρχικός στόχος της κατασκευής ήταν να διατηρηθεί η ιστορία του κτιρίου αλλά και της ευρύτερης συνοικίας. Η οροφή του σπιτιού επισκευάστηκε και αντικαταστάθηκε από μια οροφή mansard, κάτω από την οποία στεγάζεται το κυρίως υπνοδωμάτιο. Στην πρόσοψη του κτιρίου, τα ξύλινα παράθυρα, η είσοδος αλλά και τα διακοσμητικά τούβλα γυρνούν το χρόνο πίσω στο 1725. Επιπλέον, ένας αριθμός αντικειμένων βρέθηκε και ενσωματώθηκε στο εσωτερικό του σπιτιού για να παρέχουν τις αυθεντικές λεπτομέρειες της περιόδου αυτής. Μεγάλα παράθυρα στο πίσω μέρος της κατοικίας επιτρέπουν στο φυσικό φως να «πλημμυρίζει» τα δωμάτια, δημιουργώντας μια σύνδεση με τον εξωτερικό κήπο.

Φωτογραφίες: Alexander James / Chris Dyson Architects

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE