Quantcast
boathouse

Το ειδυλλιακό boathouse στις όχθες της λίμνης του Austin

Η αμερικανική εταιρεία Andersson-Wise Architects δημιούργησε ένα τεράστιο boathouse στο Τέξας, σχεδιασμένο με τέτοιον τρόπο, ώστε – σε συνδυασμό με την τοποθεσία του – να δημιουργείται μια εικόνα που θυμίζει «κατάσταση φυσικής αποσύνθεσης». Το Bunny Run Boat Dock βρίσκεται στην όχθη της λίμνης του Austin. Καταλαμβάνει 238 τετραγωνικά μέτρα, δύο εξέδρες για τα σκάφη στο ισόγειο και ένα υπαίθριο μπαρ και σαλόνι στον επάνω όροφο.

Τοποθετημένο στη βάση μιας πλαγιάς, το λιμανάκι είναι προσβάσιμο μέσω μιας πέτρινης σκάλας ή μιας ξύλινης γέφυρας. Η ομάδα χρησιμοποίησε διάφορα είδη ξύλου για το έργο. Πρόκειται για μια συγχώνευση που αποσκοπεί να διαμορφώσει ένα περιβάλλον, που να συμβαδίζει με τη φυσικά δασωμένη ακτογραμμή της λίμνης.

Για τους εξωτερικούς τοίχους, η ομάδα συναρμολόγησε σανίδες κέδρου διαφορετικού μήκους, σε ένα σχηματισμό που θυμίζει μπαλώματα. Τα εσωτερικά τοιχώματα είναι επενδυμένα σε οριζόντιες σανίδες κέδρου. Όσον αφορά την οροφή, είναι κατασκευασμένη από έλατο, ενώ το δάπεδο είναι κατασκευασμένο από ένα είδος ξυλείας που δημιουργείται από παλιούς, βυθισμένους κορμούς που εξάγονται από λίμνες και ποτάμια.

boathouse

Φωτογραφίες: Andrew Pogue

More Stories
Grande Bretagne web
150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand
DIDÉE.GR