Quantcast
Monophonics

Οι Monophonics επιστρέφουν δυναμικά στη Θεσσαλονίκη

Κείμενο: Κατερίνα Καρσιώτη

“WHEN ATHENS MEETS THESSALONIKI”

Ψυχεδελική Soul, Μonophonics και Θεσσαλονίκη. Ακούσαμε, διαβάσαμε και τώρα αναμένουμε…

Ο Μάιος είναι ο κατεξοχήν μήνας που σε κρατά στην πιο ζεστή εγρήγορση γι’ αυτό που ακολουθεί. Κι αυτό που έπεται φυσικά είναι το καλοκαίρι που όλοι αναμένουμε. Μόνο που αυτή τη φορά για τη Θεσσαλονίκη τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Αυτή η προσμονή δεν είναι μόνο για την ολωσδιόλου θερινή περίοδο, που όλοι αγαπάμε, αλλά γιατί το πιο δυνατό μουσικό γεγονός αποτελεί πλέον γεγονός και δεν είναι άλλο από την επιστροφή των Monophonics στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη.

BANG BANG και όχι μόνο!

Ο Upnloud υπερήφανα παρουσιάζει την επιστροφή των Monophonics, τη Δευτέρα 10 Ιουλίου στη Μονή Λαζαριστών και μαζί τους θα εμφανιστούν οι Gangsters of Love. Η παρουσία τους στο μουσικό προσκήνιο συνέβη κάπου το 2005. Ένα συγκρότημα που έχει στιγματίσει με το δικό του ήχο από τη northern soul μέχρι τη rock, από psychedelic soul μέχρι funk και πίσω. Ένα συγκρότημα που μετρά 12 χρόνια μουσικής πορείας με μεγάλη επιτυχία στις εναλλακτικές και μη σκηνές και με το “BANG BANG” να έχει περάσει από πολλά χέρια – Σερ, Νάνσυ Σινάτρα και δεν συμμαζεύεται. Μέχρι που έρχονται οι Monophonics να γκρουβάρουν στο τέμπο του χαρακτηριστικού τραγουδιού, που τους έκανε παγκοσμίως γνωστούς. Από το Σαν Φρανσίσκο λοιπόν, μας επικοινωνούν rock αέρα με πολλές psychedelic επιρροές. Ένα band που έχει αναπτύξει μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή σχέση με το ελληνικό κοινό, επιστρέφει ύστερα από απανωτά sold outs σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, το Δεκέμβριο του 2015.

Θεωρούνται δίκαια ένα από τα κορυφαία live bands ανεβάζοντας κάθε φορά τον πήχη των εμφανίσεων τους. Σύγχρονοι πρεσβευτές της Heavy Funk και της Psychedelic Soul, οι Καλιφορνέζοι Monophonics σκοπεύουν να μας χαρίσουν μία αξέχαστη βραδιά, μεταφέροντάς μας στο Σαν Φρανσίσκο των 60s και 70s, όταν όλοι ζούσαν στον απόηχο του Woodstock. “Bang Bang”, “Strange Love”, “Foolish Love”, “Find My Way Back”, “Hanging On”, “Lying Eyes” και πολλά ακόμα original κομμάτια ή διασκευές, έχουν μείνει χαραγμένα στη μνήμη όλων μας, όπως και στους ίδιους τους Monophonics, που δηλώνουν απερίφραστα την αγάπη τους για την Ελλάδα και το ελληνικό κοινό και μας υπόσχονται ένα ξεχωριστό set list που θα μας μείνει αξέχαστο.

Από το πλούσιο μουσικό πολιτισμό και την ιστορία του Σαν Φρανσίσκο, οι Monophonics περήφανα μεταφέρουν τη δάδα τους στο σημερινό μουσικό τοπίο και για την πιο καλοκαιρινή βραδιά ταξιδεύουν μέχρι τη  Θεσσαλονίκη για να μας μεταφέρουν τη δική τους παράδοση, τη δική τους μουσική, τη δική τους Psychedelic Soul και όχι μόνο.

Μαζί τους οι Gangsters of Love!

Περισσότερο οικογένεια παρά φίλοι, oι Gangsters of Love εμπνέονται από τη μουσική και ζούνε μέσα από αυτή. Συνθέτουν μία μουσική που ταξιδεύει από την Καβάλα στη Θεσσαλονίκη και από το Βανκούβερ μέχρι το Κέιπ Τάουν, συνδυάζοντας τα 70s’ grooves με blues δείγματα, live jams και soul ερμηνείες. Ανακαλύπτουν ξανά τη μουσική του παρελθόντος, φέρνοντάς τη στο σήμερα υπό το πρίσμα του sampling, σε ένα uplifting, ρομαντικό και χορευτικό set.

Με έδρα τους τη Θεσσαλονίκη κυκλοφορούν τον πρώτο τους δίσκο, ο οποίος χαρακτηρίζεται από ένταση, συναισθηματική φόρτιση και εστιάζει σε κάθε είδους ανθρώπινες ιστορίες. Τα κομμάτια τους άλλοτε νοσταλγικά κι άλλοτε δυναμικά, παντρεύουν νότες με χρώματα, μέρη, αναμνήσεις και συναισθήματα. Η μουσική τους είναι περισσότερο βιωματική.

Εμπνέονται από τις μεγάλες blues φωνές του παρελθόντος αλλά και από κάθε τι καθημερινό, που είναι αρκετό ώστε να γεννήσει στο μυαλό μια μελωδία. Η διψά για αγάπη πάντα βάζει σε πειρασμό το μυαλό, καθοδηγώντας το σε μια στιγμή απόλαυσης και τρέλας. An Inmost Reality κυκλοφορεί τον Ιούνιο, περισσότερες πληροφορίες σύντομα…

Πληροφορίες:
Monophonics live στη Μονή Λαζαριστών
Opening act: Gangsters of Love
Δευτέρα 10 Ιουλίου
Ώρα Έναρξης: 20:00

Online:
http://bit.ly/2pxajxp

Σημεία προπώλησης:
Seven Spots, MediaMarkt, MyMarket, METRO

Προπώληση/Φυσικά σημεία από 2 Μαίου:
Ticket House-Music Land, Underground Skate Shop (Ναυαρίνου), Lotus Record Shop, Το Πικ απ, Stereo Disc

15 EUR – 100 Limited early-birds
18 EUR – 200 Limited
22 EUR – Rest & On Spot

Περισσότερα για το event θα βρείτε εδώ.

More Stories
schweppes brand ambassadors vasilis kyritsis 0(2)
Το Schweppes απογειώνει την εμπειρία κάθε cocktail μαζί με τον κορυφαίο bartender Βασίλη Κυρίτση
DIDÉE.GR