Quantcast

Αποχαιρετώντας το Cocktail Bar με τον τρόπο που του αξίζει

Γράφει η  Κατερίνα Καρσιώτη 

Πριν κάποια χρόνια και συγκεκριμένα το Μάιο του 2011 στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε μια ιδέα, ένα project, ένα όραμα από μία παρέα φίλων που αγαπούσαν το καλό ποτό, την καλή μουσική και την διασκέδαση.

Έτσι λοιπόν συσπειρώνοντας δυνάμεις και ιδέες, δημιουργικότητα και φαντασία, αγάπη και όρεξη ξεκίνησε να υφίσταται στην Θεσσαλονίκη το 1o Cocktail Bar, self service να σημειώσω που ουσιαστικά διέδωσε μία φιλοσοφία στην πόλη που πριν δεν υπήρχε. Mία ομάδα λοιπόν που έθεσε κατά κάποιο τρόπο τις βάσεις για την ύπαρξη ενός τέτοιου bar, ενός τέτοιου Cocktail Bar, μιας τέτοιας ιδέας.

Και αυτή η ιδέα, εκεί στην άκρη της Πολυτεχνείου, στην άκρη της πόλης εκεί όπου η μουσική  είχε τον πρώτο λόγο και  μετέτρεπε τον αστικό ιστό σε μια θερινή όαση.

Σε μια περιοχή λίγο πιο απομακρυσμένη, σ ένα σημείο outsider, όπως συνήθως αποκαλούμε, σε μία τοποθεσία εκτός του κεντρικού ιστού όπου υπάρχουν τα περισσότερα bars. Κάτι διαφορετικό, κάτι έξω από τα συνηθισμένα. Γιατί ήταν μία παρέα τολμηρή που επιθυμούσε αυτό το μη εμπορικό στοιχείο του σημείου να το κάνει must, να το κάνει τάση. 

Σε μία στοά, σε ένα πρώην τυπογραφείο στήθηκε το Cocktail Bar που αγαπήσαμε και αγαπάμε. Δεν ήταν απλά ένα bar ήταν μία ιδέα που έγινε πραγματικότητα. Ήταν μια παρέα που δημιούργησε ακόμα μία μεγαλύτερη παρέα. Ήταν γνωστοί που έγιναν φίλοι και φίλοι που έγιναν οικογένεια.

Γιατί ένας χώρος είναι οι άνθρωποί του…

Διαφορετικό και πρωτότυπο. Με τα exotic φυτά να σου προσδίδουν άλλη αίσθηση και ατμόσφαιρα, με ένα booth που έχει φιλοξενήσει καλλιτέχνες  που όλοι θα θέλατε να ακούσετε, με το industrial και urban style που η πόλη το χρειαζόταν, με ένα design που σίγουρα δεν έχει να ζηλέψει κάτι από ένα bar του εξωτερικού, με μία στοά που τα lives που είχαν οργανωθεί άφησαν εποχή – τα θυμόμαστε ακόμα – , με cocktails που μαγεύουν και τον πιο απαιτητικό, με νύχτες που έγιναν ξημέρωμα, με γεύσεις, αρώματα, με events, με υπέροχες Δευτέρες, αλλά και με εξίσου υπέροχα Σαββατόβραδα!

Τι να πρωτοθυμηθείς .. Κid Loco που φιλοξενήθηκε πέντε φορές παρακαλώ και χάρισε και την μουσική του σ ένα video για το Cocktail Bar, Νouvelle Vague,Mo Horizons,Stereo MCs,Black Athena,AND.ID,Kafka, Onur Engin,DJ Snatch,Baris K,Olga Koyklaki, Penny and the Swingin’ Cats, Liset Alea, Θωμαή Απέργη σε ένα live εξωλοκλήρου jazz, Rayko και άλλοι ακόμα που ξεχνώ,ξεχνάς,ξεχναμε.Με events για το In Edit Festival,το Φεστιβάλ Κινηματογραφού,Street Outdoors.Taste Project και άλλα και αλλα και άλλα.

Δεν ξέρω εσύ αλλά – εγώ πολλές φορές – δεν ήξερα τί να διαλέξω από τα cocktails. Εκεί που είχα πάρει την απόφαση μου, ζήλευα και του διπλανού και της διπλανής, του φίλου, της φίλης.

Όλοι θυμόμαστε τα εξαιρετικά Bloody Marry, Imagine και Zombie. To London Goes Tiki με Gin, schnapps ξινόμηλο, λικέρ Lychee, grape fruit, λικέρ Maraschino, λεμόνι και ginger, το cocktail που παίρνει το Λονδίνο από την Ευρώπη και το ταξιδεύει στην Γαλλική Πολυνησία. Δεν συζητώ για το Σοκολατένιο Melon με βότκα αρωματισμένη με βανίλια, κρόκο Κοζάνης, καρπούζι, λεμόνι και ξύσμα πορτοκαλιού που σίγουρα θα σε μετέφερε σε δροσερά και ανέμελα καλοκαίρια

Στιγμές, Αναμνήσεις, Γεύσεις, Μουσική, Πρόσωπα! 

Και κάπου εδώ το ταξίδι ολοκληρώνεται και φτάνει προς το τέλος του. Το Cocktail Bar, ο χώρος εκείνος στην άκρη της Πολυτεχνείου, που άφησε όλα αυτά τα χρόνια την δική του ιστορία, τον δικό του αέρα και έδωσε στις νύχτες μας μια διαφορετική οπτική, μια διαφορετική αίσθηση.

7 χρόνια Cocktail Bar, 7 χρόνια γεύσεις, 7 χρόνια μουσική, διασκέδαση, lives, events, καλλιτέχνες, δρώμενα…

Κάθε ιστορία άλλωστε γράφει τον δικό της επίλογο, καθετί όμορφο έχει κάποια στιγμή και το τέλος του. Μην ξεχνάμε όμως, το κάθε τέλος κρύβει μέσα του πάντα και μία νέα αρχή. Ένας μεγάλος κύκλος που ολοκληρώνεται κάπου εδώ, ένα Cocktail Bar με τους δικούς του ανθρώπους και τις δικές του στιγμές. Ένας χώρος που πρόσφερε ατέλειωτες νύχτες Διασκέδασης και όχι μόνο, ένα Cocktail Bar που έφερε το διαφορετικό στην πόλη, δημιούργησε τάση και φυσικά θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας.

Ντίνα, Χρήστο, Βασίλη, Χρήστο Cheers και στα επόμενα, τα οποία ήδη έχουν έρθει και είναι υπέροχα!

Facebook Page 

Event

More Stories
crash miumiu ss24 2 1600x900
Endless Summer: H καμπάνια για τη συλλογή S/S 2024 του οίκου Miu Miu
DIDÉE.GR