Quantcast
οινοποιείο

Οινοποιείο από κέδρο και γυαλί κοσμεί τις κοιλάδες του Όρεγκον

Το studio Lever Architecture στις ΗΠΑ έχει ολοκληρώσει μια αίθουσα οινογευσίας για το οινοποιείο μιας οικογένειας. Το L’Angolo Estate βρίσκεται στην κομητεία Yamhill του Όρεγκον, μια περιοχή που καλύπτεται από δάση, αγροκτήματα και αμπελώνες και καλύπτει 23 στρέμματα. Το οινοποιείο διαθέτει επικλινείς στέγες με βαθιές προεξοχές, ενώ οι τοίχοι είναι κατασκευασμένοι από κέδρο και γυαλί.

Ο σχεδιασμός της αίθουσας οινογευσίας εκπληρώνει πολλούς στόχους. Ο χώρος αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία της οινοποιίας της οικογένειας με ένα μινιμαλιστικό πνεύμα. Οι επισκέπτες περπατούν σε ένα μονοπάτι και φθάνουν στην είσοδο των εγκαταστάσεων. Ένα γραφείο βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του κτιρίου, ενώ η αίθουσα οινογευσίας και η κουζίνα στεγάζονται στο νότιο τμήμα. Μεγάλες, συρόμενες πόρτες γυαλιού προσφέρουν θέα στην ύπαιθρο. Οι πόρτες διευκολύνουν, επίσης, την παθητική ψύξη το καλοκαίρι, όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τα πλευρικά παράθυρα.

Στο εσωτερικό, η διακόσμηση είναι σύγχρονη, υπάρχουν ξύλινα δοκάρια στην οροφή, ενώ το δάπεδο είναι φτιαγμένο από σκυρόδεμα. Μαύρος  χάλυβας έχει χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή σκαμπό, καρεκλών, στη βάση του μπαρ και στο βασικό χώρο οινογευσίας. Στο πίσω μέρος υπάρχει βεράντα, που έχει θέα στους αμπελώνες και τις κοιλάδες. Το υπαίθριο τζάκι λειτουργεί ως ένα ήσυχο σημείο περισυλλογής για τις κρύες νύχτες. Τέλος, μια ηλιακή εγκατάσταση προγραμματίζεται να δημιουργηθεί στο μέλλον, γεγονός που θα δώσει δυνατότητα παραγωγής ενέργειας στο οινοποιείο.

More Stories
Grande Bretagne web
150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand
DIDÉE.GR