Quantcast

Η ισραηλινή κατοικία που αφιερώνεται στο βιομηχανικό design

Οι ιδιοκτήτες του αρχιτεκτονικού γραφείου Jacobs-Yaniv Architects σχεδίασαν ένα νέο σπίτι για τους ίδιους και τα παιδιά τους στην πόλη Herzliya, του Ισραήλ, το οποίο χρειάστηκε 6 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Οι δύο αρχιτέκτονες χρησιμοποίησαν σκυρόδεμα και στρώματα από τούβλα για την κατασκευή του σπιτιού, καθώς και τεχνικές που χρησιμοποιούνται στο Ισραήλ. Και τα δύο υλικά έμειναν ημιτελή, καθώς το ζευγάρι αγαπά τόσο τα τοπικά υλικά, που τα άφησε ακάλυπτα.

Το κύριο σαλόνι του σπιτιού ενώνεται με την αυλή, ενώ η λεπτή οροφή από σκυρόδεμα αιωρείται πάνω από το σαλόνι. Τα μικρά παράθυρα – που μοιάζουν σαν να στηρίζουν την οροφή αυτή – προσφέρουν θέα προς τον ουρανό. Ακριβώς έξω από το σαλόνι βρίσκεται η αυλή με ξύλινο δάπεδο και ένα καταπράσινο γκαζόν, δημιουργώντας τον κατάλληλο χώρο για τα παιδιά.

Στο εσωτερικό, η τραπεζαρία μοιράζεται το χώρο με το καθιστικό και το ενιαίο, κρεμαστό φωτιστικό πάνω από το τραπέζι και τις καρέκλες μοιάζει με κόσμημα. Πίσω από την τραπεζαρία και το καθιστικό βρίσκεται η κουζίνα. Τέλος, τα ξύλινα ντουλάπια κάνουν την κουζίνα μοντέρνα και την εκσυγχρονίζουν, ενώ ο πάγκος στη μέση της κουζίνας με τα καθίσματα προσφέρει ένα πιο casual μέρος για να δείπνο ή για την προετοιμασία του γεύματος.

     

Φωτογραφίες: Amit Geron

More Stories
Grande Bretagne web
150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand
DIDÉE.GR