Ανοιχτή Συζήτηση για τον Μπρεχτ στο Ρομάντσο

Με αφορμή τη συμπλήρωση εξήντα χρόνων από τον θάνατο του Γερμανού δραματουργού, ποιητή και διανοητή Μπέρτολτ Μπρεχτ, η Robin4Arts διοργανώνει στο Ρομάντσο Ανοιχτή Συζήτηση στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Ημέρες Μπρεχτ στην Αθήνα».

Στην εκδήλωση θα παραστούν άνθρωποι των επιστημών, των γραμμάτων και των τεχνών, ώστε να συζητήσουν με το κοινό τις ιδέες, τις απόψεις και την προσωπική δημιουργική τους διαδρομή με αφετηρία το πολυσχιδές έργο του Μπρεχτ.

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου.

Τραγουδά ζωντανά Brecht η Μαρία Φαραντούρη συνοδευόμενη μουσικά από τους Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη, αποκαλύπτοντας τη θεματολογία του Μπρεχτ και το μουσικό ύφος των Κουρτ Βάιλ και Χανς Άισλερ.

Ομιλητές

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κ.Θ.Β.Ε, Γιάννης Αναστασάκης, θα μιλήσει για τα θέματα που πραγματεύεται το έργο του Μπρεχτ «Μάνα Κουράγιο», σε παραγωγή 2016-2017 του Κρατικού Θεάτρου.

Ο Τάκης Τζαμαργιάς είναι καθηγητής στη Σχολή Επιστημών Αγωγής του ΕΚΠΑ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σκηνοθέτησε «Το Αρχείο του Γιόχαν Φάτσερ» του Μπρεχτ το 2005. Με τη διττή του ιδιότητα (καθηγητής-σκηνοθέτης) θα μιλήσει για την ενασχόλησή του με το δραματουργό και θα παρουσιάσει αποσπάσματα από την παράσταση.

Ο Γιώργος Κεντρωτής είναι καθηγητής Θεωρίας-Πράξης της Μετάφρασης στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Το 2015 μεταφράζει Μπρεχτ στη σημαντική έκδοση «Η Βαβυλωνιακή Σύγχυση των Λέξεων και άλλα 499 ποιήματα», εκδ. Gutenberg . Θα μιλήσει για το «επίκαιρο» της μπρεχτικής ποίησης.

Η σκηνοθέτης Αγγελική Κασόλα και η θεατρική ομάδα πείρα(γ)μα θα μιλήσουν για την παράσταση-θεατρικό ντοκουμέντο «Η Δίκη του Μπρεχτ» στην επιτροπή Αντιαμερικανικών Ενεργειών του Κογκρέσου. Απόσπασμα του έργου, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε θεατρική απόδοση, θα παρουσιαστεί ζωντανά. Ξέφρενη παράσταση, με κωμικοτραγική διάθεση, αφιερωμένη στην υπεράσπιση της Ελευθερίας του Λόγου και τους πρόσφυγες όπου γης.

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα.


Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

BIOS Ρομάντσο – Αναξαγόρα 3-5

Ώρα Προσέλευσης: 20:00

Είσοδος Ελεύθερη

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE