Ένας παλιός αχυρώνας μετατρέπεται σε άνετο γραφείο

Οι αρχιτέκτονες από το Studio Farris ολοκλήρωσαν τη μετατροπή ενός μικρού αχυρώνα σε γραφείο με μια αίθουσα συσκέψεων, μια βιβλιοθήκη, χώρο εργασίας και χώρο για ξεκούραση. Για την έξυπνη μετατροπή, στοίβες από ξύλινα δοκάρια χρησιμοποιήθηκαν, προκειμένου να δημιουργηθεί μια αξιοθαύμαστη σκάλα στο εσωτερικό του μικρού αχυρώνα.

Ο αχυρώνας, που βρίσκεται στη Δυτική Φλάνδρα στο Βέλγιο, κατά την αποκατάστασή του απέκτησε νέα παράθυρα και πόρτες με αποτέλεσμα να γεμίσει με άπλετο φυσικό φως. Επιπλέον, ένα νέο “κουτί” χτίστηκε μέσα στον αχυρώνα, με σκοπό τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και την αποφυγή τυχόν χημικών αντιδράσεων με θειικά στο έδαφος και τους τοίχους του αρχικού αγροκτήματος. Μια άλλη προσθήκη στο εσωτερικό του αχυρώνα είναι η μεγάλη κατασκευή που κατασκευάστηκε από στοιβαγμένες δοκούς. Αυτές οι δοκοί σχεδιάστηκαν με σκοπό να αποτελέσουν τη βιβλιοθήκη, τα ράφια, την αποθήκη αλλά και το χώρο ανάπαυσης / ανάγνωσης του γραφείου. Μάλιστα ο τρόπος που οι δοκοί έχουν τοποθετηθεί επιτρέπει στη σκάλα να αποτελεί παράλληλα και υποστήριξη για τον επάνω χώρο εργασίας. Τέλος, στο επάνω επίπεδο, υπάρχει ένα γραφείο με θέα στη γύρω περιοχή.

renovated-stable_190516_02 renovated-stable_190516_03 renovated-stable_190516_04 renovated-stable_190516_05 renovated-stable_190516_06 renovated-stable_190516_08 renovated-stable_190516_09

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE