Quantcast
Salvador Dalí

Ο Salvador Dalí όπως δεν τον έχετε ξαναδεί

Γράφει η Φωτεινή Αθηνέλη

Ο Salvador Dalí είναι ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα. Το καλλιτεχνικό του ύφος, οι ιδέες του και η εξωφρενική προσωπικότητά του, δημιούργησαν ένα μύθο γύρω από το όνομά του, που τον οδήγησαν στο να στεφθεί ο βασιλιάς του Σουρεαλισμού. Εκτός από τα υπερρεαλιστικά έργα του, ο Dalí ενδιαφερόταν για πολλές μορφές τέχνης συμπεριλαμβανομένων ταινιών, γλυπτικής και φωτογραφίας, ενώ σε πολλά από τα έργα του συνεργάστηκε με μια σειρά από καλλιτέχνες από τον κόσμο των media.

Γεννημένος στις 11 Μαΐου του 1904 στο Figueres, στην Ισπανία, είχε ενθαρρυνθεί από μικρή ηλικία να ασκήσει την τέχνη, την οποία τελικά σπούδασε στη Μαδρίτη. Στην ηλικία των 20, μετακόμισε στο Παρίσι, όπου γνώρισε και συνεργάστηκε με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως ο Πικάσο, o Μαγκρίτ και o Μιρό. Στη συνέχεια άρχισε να πειραματίζεται πάνω στο σουρεαλισμό, με αποτέλεσμα να γίνει ένας από τους πιο μεγάλους και υποδειγματικούς καλλιτέχνες αυτού του κινήματος. Ο Dalí άφησε για λίγο το σουρεαλισμό όταν ο ακροδεξιός ηγέτης Φρανσίσκο Φράνκο έγινε πρόεδρος της Ισπανίας αλλά συνέχισε τη ζωγραφική μέχρι το θάνατό του στη γενέτειρά του, Figueres, το 1989.

SalvadorDali3SalvadorDali1 SalvadorDali2 SalvadorDali4 SalvadorDali5 SalvadorDali6 SalvadorDali7 SalvadorDali8 SalvadorDali9 SalvadorDali11 SalvadorDali13 SalvadorDali14 SalvadorDali15

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR