Quantcast

ILIOS: Η ελληνική κουζίνα όπως θα τη θέλαμε σπίτι μας

Η καθημερινή αστική κουζίνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60 επανασυστήνεται στο κοινό της Αθήνας στο πιο κοσμοπολίτικο σημείο του κέντρου της πόλης, τη δροσερή ακόμη και το καλοκαίρι στοά Σπυρομήλιου στο CityLink.

Ο Όμιλος Πανά, που για 30 χρόνια καθορίζει την αθηναϊκή φιλοξενία και εστίαση, σε συνεργασία με την ηγέτιδα εταιρεία στο χώρο της γαστρονομίας Δειπνοσοφιστήριον, έχουν δημιουργήσει εκεί το εστιατόριο ILIOS, το οποίο σερβίρει οικείες γεύσεις που θυμίζουν κάτι από τα παλιά και επίσης πιάτα συνδεδεμένα με το ελληνικό στοιχείο και την παραδοσιακή κουζίνα, όλα με την υπογραφή του βραβευμένου chef Δημήτρη Σκαρμούτσου, πρωτοπόρου στην ανάδειξη τοπικών προϊόντων και συνταγών της ελληνικής γης. 

Ζεστασιά, καθημερινή απλότητα και πρώτες ύλες επιλεγμένες κυρίως από μικρούς Έλληνες παραγωγούς διαμορφώνουν την ταυτότητα του νέου γευστικού προορισμού στη «γειτονιά» του Συντάγματος, όπου κάποιος μπορεί να γευματίσει ανάμεσα σε καθημερινές δουλειές και ψώνια.

Τo ανανεωμένο καλοκαιρινό μενού του ILiOS περιλαμβάνει επιπλέον πιάτα «για τη μέση», όπως αναφέρονται και στον κατάλογο (καπνιστή φάβα Aνάφης, Κασιώτικα ντολμαδάκια, στάκα Χανιών), αλλά και ένα prix-fixe menu για ευκολία.

Την ιδιαίτερη ταυτότητα του ILIOS συμπληρώνουν διακοσμητικά τα μεγάλα φυτά στον εξωτερικό χώρο, καθώς και οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες της σύγχρονης Αθήνας στους τοίχους.

Με αέρα από άλλη εποχή, αλλά και σύγχρονα στοιχεία από το σήμερα της αγαπημένης μας Αθήνας, το ILIOS, εμπνευσμένο από τον ηλίανθο, υποδέχεται φιλόξενα τους επισκέπτες του καθημερινά από νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ.


ILIOS | Βουκουρεστίου 3, Στοά Σπυρομήλιου και Στοά Βυζαντίου, τηλ.: +30 210 3211 315

More Stories
Grande Bretagne web
150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand
DIDÉE.GR