Quantcast
https hypebeast.com image 2024 02 barbour heritage collection menswear director ian bergin interview 20

Heritage+ by Ian Bergin: H Barbour γιορτάζει τα 130 της χρόνια με μια συλλογή αφιερωμένη στην κληρονομιά της

Με αφορμή τα 130 χρόνια από το ξεκίνημά της, η Barbour εμπιστευόμενη τη διαχρονικότητα του αρχειακού της υλικού, επιστρέφει σε αυτό επαναπροσδιορίζοντάς το στην τελευταία της συλλογή Heritage+.

Ιδρύθηκε το 1894 και τα πανωφόρια της έγιναν γρήγορα συνώνυμα της βρετανικής ταυτότητας, της αντοχής και της λειτουργικότητας. Ο δημιουργικός διευθυντής των ανδρικών συλλογών του brand, Ian Bergin και εμπνευστής της συλλογής Heritage +, εντάχθηκε στην ομάδα της Barbour πριν από 13 χρόνια.

“Η σχεδιαστική γλώσσα της Barbour έχει ρεαλιστική προσέγγιση σχετικά με το πώς πρέπει να λειτουργεί ένα ένδυμα. “ σχολιάζει ο ίδιος στο Hypebeast.

https hypebeast.com image 2024 02 barbour heritage collection menswear director ian bergin interview 03 (1)

Η Barbour προασπίζεται τη βιωσιμότητα και στοχεύει στη λειτουργικότητα των προϊόντων της ενώ η διαχρονικότητα της είναι αδιαμφισβήτητη, κάτι που αποδεικνύεται και από τις συνεργασίες της με σύγχρονα brands όπως η GANNI. “Οι συνεργασίες είναι ένας πολύ καλός τρόπος μάθησης μιας και βλέπουμε το brand μέσα από έναν άλλο φακό – είναι μια αντιπαραβολή που έχει πολύ ενδιαφέρον.”

https hypebeast.com image 2024 02 barbour heritage collection menswear director ian bergin interview 11 (1)

Σχετικά με το τι τον προσέλκυσε στη Barbour , λέει: “Η Barbour έψαχνε το κατάλληλο άτομο για να διευρύνει τη γκάμα των προϊόντων της. Στόχος ήταν να πωλούνται προϊόντα όλο το χρόνο, σε όλο τον κόσμο. Ήμουν μεγάλος θαυμαστής του brand και, όπως πολλοί πελάτες, λάτρευα το Barbour jacket μου, τη στιβαρή του κατασκευή, την πρακτικότητα και αυτό το εκλεπτυσμένο και ανεπιτήδευτο στυλ του”. 

Αναφερόμενος στους τρόπους με τους οποίους αξιοποιήθηκε το αρχειακό υλικό της Barbour για τη συλλογή Heritage+, εξηγεί:

“Tα κερωμένα και καπιτονέ υφάσματα, οι μεταλλικές λεπτομέρειες, το ταρτάν και η προσοχή στην κατασκευή που χαρακτηρίζουν την Barbour ενσωματώθηκαν  στη συλλογή Heritage+ ενώ διαμορφώθηκαν με έναν πολύ σύγχρονο τρόπο”.

https hypebeast.com image 2024 02 barbour heritage collection menswear director ian bergin interview 14 (1)

https hypebeast.com image 2024 02 barbour heritage collection menswear director ian bergin interview 07 (1)

Τα κομμάτια που ξεχωρίζουν από τη σειρά είναι τα γιλέκα με πολλές τσέπες, όπως το Transporter Gilet, τα μεγάλου μεγέθους μπουφάν όπως το Faulkner Overshirt καθώς και το κερωμένο Deck Jacket.

Σε ότι έχει να κάνει με το μέλλον της μόδας ο Ian Bergin καταλήγει: “Αισθάνομαι ότι οι καταναλωτές θέλουν ένα μείγμα νέου και παλιού. Νομίζω ότι η επαναχρησιμοποίηση ενδυμάτων και η ανάμειξή τους με (λιγότερα) νέα κομμάτια θα είναι μια τάση που θα μεγαλώσει τις επόμενες δύο δεκαετίες.  Η βιώσιμη αυτή προσέγγιση και η επένδυση σε κομμάτια διαχρονικά που δείχνουν καλύτερα με το πέρασμα του χρόνου, ταυτίζεται με τη φιλοσοφία της Barbour”.

https hypebeast.com image 2024 02 barbour heritage collection menswear director ian bergin interview 10 (1) https hypebeast.com image 2024 02 barbour heritage collection menswear director ian bergin interview 15 (1) https hypebeast.com image 2024 02 barbour heritage collection menswear director ian bergin interview 05 (1) https hypebeast.com image 2024 02 barbour heritage collection menswear director ian bergin interview 13 (1) https hypebeast.com image 2024 02 barbour heritage collection menswear director ian bergin interview 12 (1) https hypebeast.com image 2024 02 barbour heritage collection menswear director ian bergin interview 02 (1) https hypebeast.com image 2024 02 barbour heritage collection menswear director ian bergin interview 06 (1) https hypebeast.com image 2024 02 barbour heritage collection menswear director ian bergin interview 09 (1) https hypebeast.com image 2024 02 barbour heritage collection menswear director ian bergin interview 08 (1) https hypebeast.com image 2024 02 barbour heritage collection menswear director ian bergin interview 01 (1)

Source | Hypebeast

More Stories
likewomangr schiaparelli sneakers 1 10a15e6d (1)
Schiaparelli Couture: Τα χρυσά trainers δια χειρός Daniel Roseberry
DIDÉE.GR