Quantcast
mavro vouni 000 (1)

Mavro Vouni: O Bernard Delacoste υπογράφει ένα παραδοσιακό και σύγχρονο retreat στη Σίφνο

Χτισμένο σε μια βραχώδη περιοχή στην καρδιά του κυκλαδίτικου νησιού και περιτριγυρισμένο από ελιές, το Mavro Vouni είναι ένα αυθεντικό, νησιωτικό ησυχαστήριο με θέα στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Η βίλα τριών υπνοδωματίων χτίστηκε το 2022 από τον αρχιτέκτονα Bernard Delacoste της ελβετικής εταιρείας MCBD και πήρε το όνομά της από το ανάγλυφο της περιοχής. Αποτελείται από δύο μεγάλα κτήρια από πέτρα, χτισμένα στην ηλιόλουστη πλαγιά με θέα σε ολόκληρο το νησί. Το εξωτερικό των κτηρίων μιμείται την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του νησιού, δίνοντας την εντύπωση ότι υπήρχαν εκεί από πάντα.

Mavro Vouni Mavro Vouni

Ωστόσο, οι μινιμαλιστικοί εσωτερικοί του χώροι είναι μοντέρνοι, με ασβεστωμένα δωμάτια και τοίχους που έρχονται σε αντίθεση με τα έπιπλα σε έντονα χρώματα και φυσικά υλικά.

Mavro Vouni Mavro Vouni

Το Mavro Vouni διαθέτει βεράντες, σκιερούς χώρους  για ανάπαυλα και μια ιδιωτική πισίνα που περιβάλλεται από ελαιόδεντρα. Η Απολλωνία, η πρωτεύουσα, βρίσκεται σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο.

Mavro Vouni Mavro Vouni

Η Σίφνος είναι λιγότερο πολυσύχναστη από τα πιο δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων, όπως  Μύκονος ή  Σαντορίνη. Κάτοικοι και επιχειρηματίες επιδιώκουν την ισορροπία μεταξύ του τουρισμού και της διατήρησης του παραδοσιακού τρόπου ζωής, εξασφαλίζοντας στους ταξιδιώτες μια αυθεντική ελληνική νησιωτική εμπειρία με διάσπαρτα ασβεστωμένα χωριά, εκκλησίες με γαλάζιους τρούλους και στενά ελικοειδή δρομάκια.

Mavro Vouni

Φωτογραφίες | Urlaubsarchitektur

Source | The Spaces

More Stories
Lemon 4
Το “Lemon” γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
DIDÉE.GR