Quantcast
jackson pollock number 31 1

Number 31: Ο πίνακας του Jackson Pollock δημοπρατείται από τον οίκο Christie’s

Ένας μικρός πίνακας του Jackson Pollock με μια εντυπωσιακή εκτίμηση προπώλησης, θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Christie’s στις 12 Μαΐου στη Νέα Υόρκη.

Το Number 31 του 1949, ένας πολύχρωμος πίνακας λάδι σε καμβά (είναι ένας από τους οκτώ της χρονιάς αυτής που περιέχει μεταλλικό χρώμα) βρίσκεται στην ίδια ιδιωτική συλλογή εδώ και δύο δεκαετίες. Υπολογίζεται ότι θα πουληθεί για περισσότερα από 45 εκατομμύρια δολάρια.

Το έργο εμφανίστηκε για τελευταία φορά σε δημοπρασία τον Μάιο του 1988, επίσης από τον οίκο Christie’s, πριν από περισσότερα από 30 χρόνια, και πουλήθηκε για 3,5 εκατομμύρια δολάρια.

Η εικόνα έχει διαστάσεις 31 επί 22 ίντσες και θα μπορούσε να γίνει ένα από τα πιο ακριβά έργα του καλλιτέχνη.

Το τρέχον ρεκόρ δημοπρασίας για ένα έργο του Pollock σημειώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στον οίκο Sotheby’s, όταν το Number 17 (1951), ένα έργο από σμάλτο σε καμβά από τη διάσημη συλλογή Macklowe, πουλήθηκε 61 εκατομμύρια δολάρια, πολύ περισσότερο από την εκτίμηση των 35 εκατομμυρίων δολαρίων.

Άλλα ακριβά έργα του Pollock που πουλήθηκαν σε δημοπρασία, πουλήθηκαν για 58 εκατομμύρια δολάρια και 55 εκατομμύρια δολάρια, το 2013 και το 2018, αντίστοιχα.

Ο οίκος Christie’s αποκαλεί τον αριθμό 31 (1949) “από τα πλουσιότερα και πιο ισχυρά παραδείγματα των διάσημων έργων ζωγραφικής του Pollock”. Το έργο συμπεριλήφθηκε σε εκθέσεις του MoMA το 1967 και το 1998.“Με την επαναστατική τεχνική του, ο Pollock ουσιαστικά ανέτρεψε το υπάρχον πλαίσιο των παραδοσιακών πρακτικών ζωγραφικής”, δήλωσε ο πρόεδρος τέχνης του οίκου Christie’s, Alex Rotter.

Source | Uncrate, Artnet

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR