Quantcast

Παρίσι: Τα θριαμβευτικά after parties των fashion weeks στη δεκαετία των ’90s

Από την Κατερίνα Γιογάκη after parties


Η δεκαετία των ’90s υπήρξε μια δεκαετία αλλαγών όπου ο κόσμος θα άλλαζε σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με αυτό που γνωρίζαμε μέχρι τότε. Πολυπολιτισμικότητα, εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης, καλωδιακή τηλεόραση και παγκόσμιος ιστός ήταν τα γενικά χαρακτηριστικά εξέλιξης μιας δεκαετίας σταθμού σε πολλά θέματα μεταξύ των οποίων και η μόδα.

Μετά από μια έντονη δεκαετία, αυτή των ’80s, η δεκαετία του ’90 χαρακτηρίστηκε από την επιστροφή στον μινιμαλισμό. Οι εβδομάδες μόδας ήταν στο απόγειό τους με μερικά από τα πιο γνωστά μοντέλα όλων των εποχών να μεσουρανούν τότε, όπως: Linda Evangelista, Cindy Crawford, Naomi Campbell, Christy Turlington, Kate Moss, Tatjana Patitz και Eva Herzigova.

Σήμερα πολλά πράγματα έχουν αλλάξει. Η άνοδος του internet, η ευκολία στην προσβασιμότητα, το Instagram μαζί με το blogging και το influencing και πιο πρόσφατα η πανδημία, άφησαν το στίγμα τους στον κόσμο της μόδας κάτι που δεν είναι εύκολο να αποφασίσουμε αν είναι θετικό ή όχι.

Παρόλα αυτά η ασυναγώνιστη αίγλη των εβδομάδων μόδας της δεκαετίας του ’90 είναι κάτι το οποίο δεν χωρά αμφισβήτηση.

Με αφορμή το digitalization πολλών εβδομάδων μόδας στις οποίες παρουσιάστηκαν οι συλλογές για την SS 2021, μια αναδρομή στα backstage και after parties των εβδομάδων μόδας του Παρισιού των 90’s μέσα από φωτογραφίες δεν έχει παρά να ενισχύσει τη νοσταλγία για το παρελθόν.

More Stories
Grande Bretagne web
150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand
DIDÉE.GR