Quantcast

Τα πιο εμπνευσμένα shows του εμβληματικού οίκου Chanel

Από την Κατερίνα Γιογάκη Raffaele


Ο δημοφιλής οίκος έχει παρουσιάσει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά και ιδιαίτερα shows. Με χαρακτηριστικό την προσοχή στη λεπτομέρεια και την πολυτέλεια από όλες τις απόψεις, οι επιδείξεις του οίκου Chanel αποτέλεσαν (και εξακολουθούν να αποτελούν) σταθμό σε κάθε Fashion Month και όσοι ασχολούνται με τον κόσμο της μόδας έχουν σε κάθε σεζόν την περιέργεια του τι θέμα θα έχει η επόμενη επίδειξη.

Υπεύθυνος για αυτό δεν ήταν άλλος από τον Karl Lagerfeld ο οποίος εντάχθηκε στο δυναμικό της Chanel αρχές της δεκαετίας του ’80 και της έδωσε ξανά ζωή. Οι επιδείξεις μόδας που παρήγαγε ήταν εκκεντρικές οπτικές εμπειρίες ενώ συνάμα αποτελούσαν κινηματογραφικές wonderland.

Από το να μετατρέψει το Grand Palais σε διαστημικό σταθμό μέχρι να δημιουργήσει καφετέριες, καζίνο, παγόβουνα και υπερμεγέθη signature σακάκια Chanel, οι επιδείξεις της Chanel δημιουργούσαν την προσδοκία/περιέργεια για το πως θα είναι η επόμενη, τόσο όταν στο τιμόνι του οίκου ήταν ο Lagerfeld, όσο και τώρα που η – χρόνια βοηθός του- Virginie Viard τον διαδέχθηκε τ0 2019 ως creative director του οίκου.

Λίγο μετά την παρουσίαση της συλλογής SS 2021, ρίχνουμε μια αναδρομική ματιά στις πιο κορυφαίες, -εκτός πραγματικότητας- θεαματικές επιδείξεις μόδας του οίκου μέχρι σήμερα.

Chanel haute couture AW19

Chanel AW09

Chanel haute couture AW11

Chanel AW14

Chanel haute couture AW15

Chanel AW17

Chanel AW18

Chanel FW10

Chanel SS21

Chanel AW20

Chanel SS20

Chanel haute couture SS16

Chanel haute couture SS08

Chanel Métiers d’Art 2015

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR