H μονοκατοικία του Portland που απέκτησε ξανά την αίγλη μιας άλλης δεκαετίας

Την ανακαίνιση ενός οικογενειακού σπιτιού στο Portland, ανέλαβε το Jessica Helgerson Interior Design με έμπνευσή του το δάσος. Με έκταση 370 τ.μ., το σπίτι μετατράπηκε από τη δομή των πολλών δωματίων σε σχεδόν έναν ενιαίο χώρο.

Η αρχική πίσω σκάλα αφαιρέθηκε, ο χώρος της κουζίνας άνοιξε περιλαμβάνοντας πλέον και την τραπεζαρία, ενώ προστέθηκαν τοίχοι διπλής όψης με γυάλινες προσόψεις. Στο χώρο όπου υπήρχε παλιότερα ένα κλειστό μπαλκόνι, δημιουργήθηκε ένα master μπάνιο με δύο νιπτήρες από πορσελάνη και old-school σκούρο ξύλο και φωτιστικά από ορείχαλκο. Για να αποκατασταθεί όμως η αίσθηση γοητείας του σπιτιού από το 1907, το γραφείο Helgerson χρησιμοποίησε αρχιτεκτονικά στοιχεία, όπως κολώνες, ροζέτες στην οροφή και άλλες λεπτομέρειες που συνδέονται συνήθως με παλαιότερα σπίτια.

Σχετικά με τη χρωματική παλέτα που χρησιμοποιήθηκε, περιλαμβάνει ξύλο καρυδιάς, με ταπετσαρία σε έντονο πράσινο και πετρόλ. Οι πολυτελείς καναπέδες είναι ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό. Υπάρχει ένας κυρτός καναπές σε ροζ στο κύριο σαλόνι ενώ ένας άλλος επενδεδυμένος με πράσινο βελούδο, ενσωματώνεται στο οικογενειακό σπίτι.

Το highlight της ανακαίνισης είναι η κουζίνα, αφού έχει μια τοιχογραφία από φύλλα φτέρης, η οποία ζωγραφίστηκε στο χέρι. Η συγκεκριμένη τεχνοτροπία “κρύβει” επίσης το ψυγείο, που ενσωματώνεται έξυπνα στο χώρο.

Source Yellowtrace

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE