Quantcast

Vora Villas: Το «κρεμασμένο» στο βράχο boutique hotel της Σαντορίνης

Σχεδιασμένο από το K-Studio που έχει έδρα την Αθήνα, το boutique hotel “Vora Villas” αποτελείται από μόλις τρία δωμάτια, στην πλευρά ενός ηφαιστειακού βράχου, στο νησί της Σαντορίνης. Το Vora Villas βρέθηκε στην κορυφή της κατηγορίας “Best Resort” στα βραβεία AHEAD Global Awards και κέρδισε την πρώτη θέση στην ίδια κατηγορία για τα Ευρωπαϊκά βραβεία.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο εμπνεύστηκε από την τοποθεσία του χώρου για να δημιουργήσει αυτό το μικρό αλλά τέλεια διαμορφωμένο ξενοδοχείο. Το K-Studio διατήρησε την αρχική διάταξη μια υπάρχουσας βίλας τριών υπνοδωματίων με την πρόσοψη στραμμένη στον ήλιο και τους χώρους ανάπαυσης στην όπισθεν σκοτεινή πλευρά μέσα στο βράχο. Δύο νέες βίλες προστέθηκαν η μία κάτω από την άλλη, με το καθιστικό στο ανώτερο επίπεδο και τα υπνοδωμάτια κάτω, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη προστασία της ιδιωτικής ζωής των επισκεπτών.

Κάθε βίλα έχει κατασκευαστεί με τρόπο που να προσφέρει την καλύτερη θέα του ηλιοβασιλέματος, για το οποίο είναι διάσημο το νησί, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί και από τις πισίνες που βρίσκονται σε κάθε βεράντα.

Η εσωτερική διακόσμηση βασίστηκε σε απλές γραμμές με ωχρά λινά στο χώρο, μιας και η συγκλονιστική θέα αρκεί για μια μαγευτική διαμονή.

Source Archdaily

More Stories
Lemon 4
Το “Lemon” γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
DIDÉE.GR