Quantcast

Ο Micheal Kors σταματάει τη χρήση αληθινής γούνας

Ο Αμερικανός σχεδιαστής Micheal Kors, ύστερα από τη μεγάλη πίεση που δέχτηκε από ακτιβιστές και φιλοζωικές οργανώσεις, ανακοίνωσε πως θα σταματήσει τη χρήση αληθινής γούνας στα ρούχα που θα κυκλοφορήσουν από εδώ και στο εξής.

Η εταιρεία του Micheal Kors, κυκλοφορούσε μια σειρά με προϊόντα που για τη δημιουργία τους είχε χρησιμοποιηθεί αληθινή γούνα. Το γεγονός αυτό τον είχε βάλει πολλές φορές στο στόχαστρο τον ακτιβιστών οι οποίοι συγκεντρώνονταν έξω από κάθε show του και τον ακολουθούσαν στις περισσότερες δημόσιες εμφανίσεις του, δημιουργώντας του πολλά προβλήματα. Όμως, όπως ανακοίνωσε το γραφείο τύπου του, ο οίκος αλλάζει σελίδα, καθώς η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο ώστε να επιτρέπει τη δημιουργία συνθετικής γούνας η οποία είναι άριστης ποιότητας και μπορεί να θεωρηθεί luxury κομμάτι.

Μια παρόμοια απόφαση πήρε λίγους μήνες πριν και ο Ιταλικός κολοσσός Gucci, ενώ λίγες μέρες πριν και ο Jimmy Choo ανακοίνωσε πως θα σταματήσει τη χρήση της αληθινής γούνας, ξεκινώντας ένα νέο κεφαλαίο στη βιομηχανία της μόδας.

 

More Stories
Grande Bretagne web
150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand
DIDÉE.GR