Quantcast

Brooklyn: Ανατρεπτική ανακαίνιση σε κατοικία 93 τ.μ.

Μια νέα αρχιτεκτονική δημιουργία στο Brooklyn της Νέας Υόρκης, δίνει τη δυνατότητα σε μια οικογένεια να ζήσει με άνεση και πολυτέλεια σε κατοικία 93 τ.μ. Η κατοικία ουσιαστικά ανακαινίστηκε πλήρως και σχεδόν διπλασιάστηκε. Η στενότητα του χώρου αποτέλεσε πρόκληση για το γραφείο αρχιτεκτονικής που ανέλαβε το project και το σχεδιαστικό αποτέλεσμα έλαβε τις καλύτερες κριτικές.

Στο στούντιο προστέθηκαν δύο νέοι όροφοι, μια σουίτα στον τελευταίο όροφο και ένα ανακαινισμένο κελάρι. Η σκάλα που υπήρχε μεταφέρθηκε στην αντίθετη πλευρά του κτιρίου, ώστε το διαμέρισμα να είναι πιο διαμπερές και μια νέα είσοδος σχεδιάστηκε μέσα από το υπόγειο. Στο ισόγειο κατασκευάστηκε το καθιστικό το οποίο είναι ουσιαστικά ενιαίο με το οικογενειακό δωμάτιο. Στον δεύτερο όροφο βρίσκονται δύο παιδικά δωμάτια με ένα ευρύχωρο μπάνιο. Τέλος στην επέκταση του τελευταίου ορόφου βρίσκεται το κύριο υπνοδωμάτιο με ιδιωτικό μπάνιο το οποίο έχει πρόσβαση στις δυο ξεχωριστές βεράντες του σπιτιού.

Το εσωτερικό του σπιτιού περικλείουν λευκοί τοίχοι  με ασπρόμαυρες προεκτάσεις. Τα ρουστίκ δάπεδα καρυδιάς και τα ξύλινα έπιπλα προσθέτουν ζεστασιά στο μονόχρωμο εσωτερικό. Το αποτέλεσμα είναι ένα σπίτι που δεν είναι απλά μεγαλύτερο, αλλά και πιο ζωντανό.

Πηγή: dezeen

DIDÉE.GR