Quantcast
Pantone Color 2024

Το Peach Fuzz είναι το Χρώμα της Χρονιάς από την Pantone

Οι ειδικοί στο Ινστιτούτο Χρωμάτων Pantone αποκάλυψαν το Χρώμα της Χρονιάς για το 2024: Peach Fuzz. Μια απόχρωση ελαφριά και ζεστή μα συνάμα παιχνιδιάρικη που προκαλεί μια αίσθηση γαλήνης.

Η πρόβλεψη των τάσεων των χρωμάτων βασίζεται πολύ στην έρευνα: οι επωνυμίες αντλούν δεδομένα από τις πωλήσεις για να παρακολουθήσουν τι αγοράζουν οι καταναλωτές και χρησιμοποιούν αυτά τα δεδομένα για να εντοπίσουν αλλαγές όχι μόνο στα χρώματα αλλά και στις αποχρώσεις και τους τόνους που επιλέγονται.

Οι ερευνητές στρέφονται επίσης στη βιομηχανία της μόδας, εξετάζοντας ποια χρώματα εμφανίζονται στην πασαρέλα, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Τέλος μελετούν δημογραφικά στοιχεία και αγορές υλικών για να καταλήξουν στην πρόβλεψη για το ποια θα μπορούσε να είναι η τάση για το επόμενο έτος.

Η Pantone είναι η τελευταία που αποκαλύπτει δημόσια την απόχρωση του 2024, με άλλα brands να ανακοινώνουν τις προβλέψεις τους νωρίτερα αυτό το φθινόπωρο.

Φέτος είναι η 25η χρονιά επιλογής Χρώματος της Χρονιάς της Pantone, με την απόχρωση 13-1023 Peach Fuzz να γίνεται συνώνυμο της ευεξίας και της επιθυμίας του ανθρώπου για επιστροφή στη φύση. Ο βελούδινος τόνος του ροδακινί είναι χαρούμενος και συνάμα γαλήνιος – ένας τέλεια ισορροπημένος συνδυασμός του ροζ και του πορτοκαλί κατάλληλος για υπνοδωμάτια, τραπεζαρίες και χώρους που προορίζονται για ξεκούραση και συναισθηματική αναζωογόνηση, ενώ συνδυάζεται ιδανικά με φυσικούς τόνους του ξύλου αλλά και με πιο βιομηχανικού στυλ επιλογές υλικών, όπως σκυρόδεμα και τούβλο.

Pantone Color 2024 Peach Fuzz

Πρόκειται για μια πολύ διαφορετική επιλογή από την περσινή, Viva Magenta – 18-1750, μια απόχρωση που εξέπεμπε διάθεση για αυτοέκφραση χωρίς περιορισμούς.

Το Χρώμα της Χρονιάς της Pantone αποφασίζεται κάθε χρόνο από την ομάδα του ινστιτούτου η οποία απαρτίζεται από μέλη διαφορετικών τομέων, υποβάθρων και τοποθεσιών, που εξετάζουν παράγοντες όπως μόδα, interiors, κινηματογράφο και κόκκινο χαλί. Οι καλοκαιρινές συλλογές των Gucci και Fendi, το φόρεμα των Όσκαρ της JLo και τα πρόσφατα έργα της Kelly Wearstler, όπως το cocktail bar, Dahlia πρωτοστάτησαν στην απόχρωση.

DAHLIA Pantone Color 2024 Peach Fuzz

“Αναζητώντας μια απόχρωση που απηχεί την έμφυτη επιθυμία μας για “επαφή”, επιλέξαμε ένα χρώμα που ακτινοβολεί ζεστασιά και μοντέρνα κομψότητα”, λέει η Leatrice Eiseman, Εκτελεστική Διευθύντρια του Pantone Color Institute. “Μια απόχρωση που γεφυρώνει αβίαστα το νεανικό με το διαχρονικό. Λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο αυτή τη στιγμή, είναι μια αισιόδοξη απόχρωση που ενσαρκώνει την επιθυμία για ευγένεια, καλοσύνη και ειρήνη.”

Source | My Spaces, Wallpaper Mag

More Stories
PUMA Flagship Store
PUMA Flagship Store: Το Grand Opening του νέου καταστήματος
DIDÉE.GR