Quantcast
1681999753 23037 press tiffany nyc 4 18 22 floor3 shot08 01 layered cv (1)

The Landmark : To επανασχεδιασμένο Flagship Store της Tiffany & Co. στο κέντρο της Νέας Υόρκης

Στη γωνία 57th Street και Fifth Avenue βρίσκεται το εμβληματικό κατάστημα Tiffany & Co., ένα από τα μεγαλύτερα στο Μανχάταν, που πλέον ονομάζεται The Landmark. Το κατάστημα δεν είχε ανακαινιστεί από το αρχικό του άνοιγμα το 1940.

Η διατήρηση των αυθεντικών στοιχείων ήταν βασική προτεραιότητα του διάσημου αρχιτέκτονα Peter Marino, ο οποίος, με τη βοήθεια του OMA New York, μεταμόρφωσε τον χώρο, συνδυάζοντας το παλιό με το νέο.

Το εξωτερικό του κτιρίου έχει διατηρήσει την αρχική του γοητεία, ενώ το εσωτερικό έχει επανασχεδιαστεί πλήρως για τη σύγχρονη εποχή, με έργα τέχνης και κοσμήματα Tiffany & Co. που δεν έχουν πουληθεί ποτέ σε καταστήματα στο παρελθόν.

Το The Landmark δεν είναι απλώς ένα κοσμηματοπωλείο. Είναι μια μαγευτική εμπειρία. Η είσοδος του καταστήματος είναι γεμάτη με γυάλινες βάσεις κοσμημάτων και έναν όμορφα φτιαγμένο φεγγίτη.

The Landmark Tiffany & Co.

Οι τοίχοι στο ισόγειο προβάλλουν το αστικό τοπίο της Νέας Υόρκης. Στους 10 ορόφους του καταστήματος, υπάρχουν έργα τέχνης διάσημων καλλιτεχνών, συμπεριλαμβανομένων των Damien Hirst, Julian Schnabel, Rashid Johnson, Anna Weyant και Daniel Arsham.

The Landmark Tiffany & Co.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα στοιχεία του νέου σχεδιασμού, ωστόσο, είναι η σπειροειδής σκάλα του στο κέντρο του κτιρίου, για την οποία λέγεται ότι έμπνευση αποτέλεσε η Ιταλίδα σχεδιάστρια κοσμημάτων Elsa Peretti.

The Landmark Tiffany & Co.

Το φαγητό είναι βασικό συστατικό της συνολικής εμπειρίας. Το Blue Box Cafe προσφέρει καθημερινά νέα πιάτα από τον βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ, Daniel Boulud.

“Σύμβολο μιας νέας εποχής για την Tiffany & Co., το Landmark είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα κοσμηματοπωλείο—είναι ένας πολιτιστικός κόμβος εξαίσιας αρχιτεκτονικής, ανώτερης φιλοξενίας, καλών τεχνών και design”,  δήλωσε ο Anthony Ledru, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Tiffany & Co.

Source | L’OFFICIEL USA

More Stories
PUMA Flagship Store
PUMA Flagship Store: Το Grand Opening του νέου καταστήματος
DIDÉE.GR