Quantcast
Breitling #SquadTalk Marios Giannakou

Brietling #SquadTalk με τον Μάριο Γιαννάκου για την αποστολή του στο Έβερεστ

Την Τρίτη, 11 Ιουλίου, η Breitling υποδέχτηκε τον υπεραθλητή και μέλος της Breitling Athens Squad, Μάριο Γιαννάκου στην boutique της στο κέντρο της Αθήνας. Μαζί με φίλους και συνεργάτες, συζήτησαν για την αποστολή του στο Έβερεστ, πώς είναι να κατακτάς την κορυφή του κόσμου αλλά και τα μελλοντικά του σχέδια.

Η Breitling έχει δημιουργήσει τη δική της #SquadOnAMission, στην οποία σημαντικό μέλος είναι ο Μάριος Γιαννάκου. Έτσι, με αφορμή την κατάκτηση της κορυφής του Έβερεστ, η Breitling συγκέντρωσε σε ένα σημείο όλους όσοι ήθελαν να γνωρίσουν τον ίδιο από κοντά, να μάθουν περισσότερα για την αποστολή του και φυσικά να έχουν την ευκαιρία να του θέσουν τις δικές τους ερωτήσεις.

Το event ξεκίνησε με μια μικρή εισαγωγή-παρουσίαση από τον ίδιο για το τι πραγματικά σήμαινε η αποστολή, για τη δίμηνη διάρκειά της, τα στάδια και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε αυτός και η ομάδα του στην πορεία προς την κορυφή αλλά και στην επιστροφή τους.

Breitling #SquadTalk Marios GiannakouBreitling #SquadTalk Marios Giannakou

Το όνειρο δεν έχει “γιατί”, είναι όνειρο.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον δημιούργησαν οι ερωτήσεις των παρευρισκόμενων. Με τον ίδιο να απαντά σε όλες με αφοπλιστική ψυχραιμία, οι ερωτήσεις εμβάθυναν όλο και περισσότερο στο όνειρο, το ρίσκο, τις προκλήσεις και τις δυσκολίες. Φυσικά, δεν έλειψε και η ερώτηση που αφορά στον επόμενό του στόχο. Ο ίδιος απάντησε σε αυτό ότι μακροπρόθεσμα, θέλει να καταφέρει του χρόνου να τρέξει στον δυσκολότερο αγώνα τρεξίματος στον κόσμο, τον Badwater® 135. Στον αγώνα αυτό οι δρομείς ξεκινούν από ύψος 85 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, διανύουν 217χλμ και φτάνουν σε ύψος 2530 μέτρων, μέσα από έναν αγώνα που πραγματοποιείται στις πιο αντίξοες συνθήκες λόγω ακραίων θερμοκρασιών που φτάνουν μέχρι και τους 53°C.

Ο αθλητής υπεραποστάσεων έχει δοκιμάσει τον εαυτό του μέσα από απαιτητικά project τα προηγούμενα χρόνια, με αγώνες δρόμου που οδηγούν τους αθλητές στα όριά τους, όπως ο αγώνας 15ο χιλιομέτρων στην Αρκτική ή αυτός του μεγαλύτερου υπερμαραθωνίου ερήμου στον κόσμο μήκους 270 χιλιομέτρων στην έρημο Αλ Μαρμούμ. Όσον αφορά στην κατάκτηση κορυφών, πριν από το Έβερεστ, η αμέσως προηγούμενη κατάκτησή του ήταν η κορυφή του Ολύμπου.

Breitling #SquadTalk Marios Giannakou Breitling #SquadTalk Marios Giannakou Breitling #SquadTalk Marios Giannakou

Πιστεύω πως το αποτέλεσμα είναι 80% πνευματικό και 20% σωματικό

Η φετινή χρονιά για το Έβερεστ ήταν μια από τις πιο δύσκολες, με την κλιματική αλλαγή να παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά πάντα ο καιρός είναι ο πιο αστάθμητος παράγοντας. Οι συνθήκες που επικρατούν στην κορυφή είναι πολύ δύσκολο να αποφευχθούν ή να βελτιωθούν ιδιαίτερα, όσο προηγμένος κι αν είναι ο εξοπλισμός ενός ορειβάτη. Έτσι, η στοχοπροσήλωση και το “ένα βήμα τη φορά” οδηγούν στο τελικό αποτέλεσμα.

Η συνεργασία με τη Breitling είχε το σωστό timing.

Δίπλα του σε κάθε βήμα αυτής της αποστολής ήταν η Breitling, με μια συνεργασία που ξεκίνησε πολύ φυσικά, όπως δήλωσαν και οι δύο πλευρές. Από το πρώτο κιόλας τηλεφώνημα φάνηκε να υπάρχει πολύ όμορφη διάθεση, η συνεργασία κύλησε άψογα και ο ίδιος δήλωσε πολύ χαρούμενος που δικαίωσε την οικογένεια της Breitling.

Εκεί που τα 5 λεπτά στην απόλυτη κορυφή μοιάζουν ολόκληρος αιώνας, η αίσθηση του χρόνου έχει εντελώς άλλη διάσταση. Βέβαια, ο χρόνος είναι παρών σε κάθε στάδιο της διαδρομής, αφού όλα εκεί πρέπει να γίνουν σε ένα συγκεκριμένο χρονικό “παράθυρο”. Η διαχείριση του χρόνου όμως δε σταματά εκεί, καθώς μετά την επιστροφή του, χρειάστηκε να τον διαχειριστεί εντελώς διαφορετικά. Η απουσία του συνεχούς κινδύνου ήταν μια εντελώς νέα πρόκληση.

Breitling #SquadTalk Marios Giannakou Breitling #SquadTalk Marios Giannakou Breitling #SquadTalk Marios Giannakou

Ο Μάριος Γιαννάκου, έχοντας πάντα στον νου του αυτό που του είχε πει ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ότι “χειρότερο είναι να πετύχεις όλα όσα ονειρεύτηκες από το να τα παρατήσεις”, θέτει τους νέους του στόχους με βάση ακόμα μεγαλύτερα όνειρα. Άλλωστε, έχει ήδη ζήσει πολλές ζωές σε μόλις 31 χρόνια.

More Stories
Lemon 4
Το “Lemon” γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
DIDÉE.GR