Quantcast
140993 emma chopova and laura lowena for matchesfashion com the style report 1

Το ανατρεπτικό δίδυμο Chopova-Lowena μιλά για τη συνεργασία του

Με αφορμή τη συμμετοχή τους στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου, η Emma Chopova και η Laura Lowena μίλησαν στο Another Mag για το πως επιδιώκουν να δημιουργούν trends και να ενδυναμώνουν τις γυναίκες με τις δημιουργίες τους. 

Το ομαδικό -όχι τόσο δημοφιλές- άθλημα λακρός, είναι μία από τις κύριες αναφορές πίσω από το show Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023 του δίδυμου Chopova Lowena που θα παρουσιαστεί στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου. Πρόκειται για μια εύστοχη επιλογή, λαμβάνοντας υπόψη τη φιλοσοφία της μάρκας να κάνει το “μη μοντέρνο”, μόδα.

“Ήμουν σε πολλές αθλητικές ομάδες στο σχολείο. Μετακόμισα στα 15 μου – κάτι που είναι πολύ δύσκολο όταν είσαι έφηβη – έτσι αυτόματα πήγα σε όλες τις αθλητικές ομάδες για να βρω παρέες. Το λακρός είναι ένα πραγματικά έντονο άθλημα, με κέρδισε”, λέει η Lowena, που μεγάλωσε στο Somerset της Αγγλίας.

Εκτός από το λακρός, το άλλο βασικό σημείο αναφοράς για τη νέα συλλογή είναι το Φεστιβάλ Βουλγαρικού Τριαντάφυλλου. ” Το φεστιβάλ αυτό πραγματοποιείται στην πόλη Kazanlak και γιορτάζει τη βαθιά σύνδεση της χώρας με το τριαντάφυλλο Δαμασκού” λέει η Chopova, η οποία μεγάλωσε στη Βουλγαρία μέχρι την ηλικία των επτά ετών, μετακομίζοντας αργότερα στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια στο Νιου Τζέρσεϊ.

Το brand των δυο γυναικών -με έδρα το στούντιο τους στο Deptford, στο νότιο Λονδίνο- έχει μια αισθητική τόσο μοναδική που είναι πρακτικά αδύνατο να περιγραφεί, μιας και πρόκειται για έναν συνδυασμό της ανατροφής και των πολιτισμικών αναφορών και των δυο.

Η νέα συλλογή, αψηφά την κατηγοριοποίηση των φύλων με γυαλιστερά γιλέκα και moon boots με πούλιες, υβριδικά γυαλιά λακρός, κεντημένα τζιν και φούστες σε ροζ χρώμα.

425040 1 425047 1

425042 1 425048 1

Η συλλογή, με τίτλο Rose is a rose is a rose is a rose (απόσπασμα της Gertrude Stein), σηματοδοτεί την πρώτη φορά που το δίδυμο Chopova Lowena παρουσιάζει συλλογή του σε επίσημο runway.

Η επίδειξη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκεύη 23 Σεπτεμβρίου (έπειτα από μια αναβολή λόγω της κηδείας της βασίλισσας) στο Porchester Hall στο Bayswater – ένα διατηρητέο ​​κτίριο- με μοντέλα να περπατούν μέσα σε έναν λαβύρινθο υπό τους ήχους του soundtrack μιας βουλγαρικής χορωδίας και ανθρώπων που παίζουν λακρός. Όπως και η ίδια η επωνυμία, η παράσταση πρόκειται να είναι ανατρεπτική.
Υπάρχουν αμέτρητα δίδυμα σχεδιαστών στη μόδα αλλά όταν η Chopova και η Lowena συναντήθηκαν για πρώτη φορά ενώ σπούδαζαν στο Central Saint Martins, δημιούργησαν μια σχέση που γέννησε μια αισθητική μοναδική.

Όταν τους ζητείται να περιγράψουν τη φιλοσοφία του brand τους, αρχίζουν και οι δύο να γελούν. “Δεν ξέρω, είναι τόσο δύσκολο να το εκφράσω με λόγια”, λέει η Chopova. “Το καταλαβαίνεις μόνο όταν το βλέπεις”, προσθέτει η Lowena.

Ορόσημο στην πορεία τους αποτέλεσε η συλλογή τους, του 2017, η οποία συνδύασε αναφορές του αθλήματος της αναρρίχησης και της βουλγαρικής εθνικής φορεσιάς σε ζωηρά χρώματα. Εκεί γεννήθηκε το best-seller αντικείμενο τους: η πλισέ φούστα-κιλτ- με δερμάτινη ζώνη, που έκτοτε έχει γίνει ένα cult αντικείμενο που φορούν celebrities και influencers ανά τον κόσμο όπως Harry Styles, Dua Lipa, Madonna και Charli XCX.

425045 1

Οι φούστες πωλούνται πλέον σε premium καταστήματα όπως το Dover Street Market, το Matches Fashion, το Ssense.

Η αειφορία βρίσκεται στον πυρήνα της παραγωγικής διαδικασίας μιας το δίδυμο προμηθεύεται ακατέργαστο υλικό, παραδοσιακά υφάσματα – όπως ποδιές και κουβέρτες – τα οποία στη συνέχεια ανακυκλώνονται σε εξαιρετικά κομμάτια, όλα φτιαγμένα στο εργοστάσιο των Chopova Lowena στη Βουλγαρία.

Το να φοράς Chopova Lowena σημαίνει να ντύνεσαι για τον εαυτό σου, όχι για τους άλλους, και να διασκεδάζεις με τη μόδα σε έναν κλάδο που, κατά καιρούς, μπορεί να είναι πολύ σοβαρός. Για παράδειγμα, έρχεται σε αντίθεση με τον παγωμένο μινιμαλισμό που προσφέρουν επωνυμίες όπως οι The Row και Jil Sander. Αντ’ αυτού υιοθετεί έναν απεριόριστο μαξιμαλισμό. Και οι δύο σχεδιάστριες φορούν τα δικά τους κομμάτια σχεδόν κάθε μέρα γιατί απλά αισθάνονται καλά μέσα σε αυτά.

425033 1 425034 1 425035 1 425037 1 425039 1 425046 2

425049 1

Source | Another Mag

More Stories
Vipp Cold Hawaii 15 (1)
Vipp Cold Hawaii: H απομονωμένη κατοικία στο Εθνικό Πάρκο Thy της Δανίας
DIDÉE.GR